Арестуваха кмет от Южна Франция, харчил обществени пари заради ясновидка

OFFNews 27 май 2024 в 12:21 1770 0

Снимка GettyImages

Арестуваха кмет в Южна Франция по обвинение в корупция, след като бил подмамен да наема хора и да харчи обществени пари от местна ясновидка, съобщава Би Би Си. Ясновидката променяла гласа си и се обаждала на кмета, който вярвал, че това е свръхестествена сила. 

Жил д'Етор е кмет на Агд, курортен град в Южна Франция, и бивш офицер от тайните служби. Арестуван е на 21 март за харчене на огромни суми от бюджета на общината. Това се случило, след като кметът общувал с гадателка на име София Мартинес, която е изправена пред обвинения в измама.

През последните четири години ясновидката е манипулирала кмета лично и по телефона със забележителни умения на вентрилоквист. Мартинес твърдяла, че има дарбата да говори с мъртвите.

Когато кметът я помолил да го свърже с починалия му баща, тя се отзовала. Жил д'Етор също твърди, че е получил хиляди мистериозни обаждания от "мъртвите", включително ангели, някои от които призовавали кмета да помогне на гадателката.

Твърди се, че той е платил за почивки и екскурзии на Мартинес и нейното семейство, включително в Полинезия и Тайланд, всички с помощта на публични средства. Посочва се още, че "гласовете" са го убедили да наеме няколко членове на семейството й да работят за градския съвет и също така да ремонтира дома й. Местни бизнесмени с връзки с кмета свършили работата безплатно от страх да не загубят бъдещи договори с него.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО