Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

Румъния изненадващо победи Украйна с класическото 3:0

Северната ни съседка владееше топката само в 29% от времето, но успя да стигне до победата

Светлин Вълчев 17 юни 2024 в 18:10 1815 0

Радостта на Румъния при третия гол

Снимка Getty Images

Румъния празнува третото си попадение

Румъния бе брилянтна в защита. Не създаде много положения, но успя да вкара 3 гола и да не допусне такъв.

В редките пъти, когато румънците притежаваха топката, веднага опитваха остри атаки. Украйна разиграва спокойно, с много подавания, но така и не създаде опасно положение през първото полувреме.

Това се дължеше на брилянтната защита на северната ни съседка. При всяка добра проява на румънски защитник, съотборниците му го поздравяваха така, все едно е вкарал гол. Румънският бранител Андрей Рациу се справяше отлично със задачата си да опази звездата на Челси Михайло Мудрик.

Румъния повежда в резултата

В 29-ата минута вратарят на Украйна Андрий Лунин направи лошо изчистване на топката. Тя попадна в Денис Ман. Той подаде на Николае Станчу, който, без да се поколебае, с мощен удар от 21 метра насочи топката в десния горен ъгъл и прати румънската публика в екстаз.

Голът тотално промени настроението на мача. Той даде импулс в играта на Румъния и те бяха отборът, който диктуваше играта до края на полувремето.

В 39-ата минута авторът на първото попадение Николае Станчу опита директен удар от корнер. Вратарят Лунин бе изненадан и това със сигурност щеше да е един от претендентите за гол на първенството, но за съжаление на румънците, топката срещна горния стълб.

2:0 за северната ни съседка

8 минути след началото на второто полувреме, след контраатака на Румъния, топката попадна в Разван Марин и с удар със 100 километра в час прати топката в десния долен ъгъл на Лунин. Той се хвърли към нея и бе близо да направи спасяване, но кълбото мина под тялото му.

3:0 за Румъния

В 57-ата минута Румъния изпълни къс ъглов удар. Денис Ман навлезе в наказателното поле и подаде успоредно подаване по земя. Там бе Денис Драгуш, който бе оставен непокрит и на празна врата направи резултата 3:0.

В 63-ата минута украинският селекционер Серхий Ребров направи 3 смени. След тях Украйна подобри играта си и до края на мача опитваше да отбележи гол.

В 77-ата минута украинецът Георгий Судаков изстреля хубав удар от 20 метра, но румънският вратар Флорин Ница с плонж успя да улови топката.

В 84-ата минута Мудрик бе изведен чудесно и имаше страхотен шанс да върне един гол, но ударът му премина извън вратата.

В добавеното време Украйна имаше още един шанс за почетен гол, но ударът на Сидорчук Сергий срещна напречната греда.

Украйна не успя да вкара гол и мачът завърши с класическото 3:0.

Другият двубой от група "Е" е от 19:00 часа между Белгия и Словакия, а в 22:00 ч. ще се изиграе вторият мач от група "D", където Франция ще се изправи с Австрия.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов