Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

В подкаста на OFFNews: Преписваме ли от Русия политиката за марихуаната

Венци Мицов 10 юни 2024 в 14:18 3916 0

Трябва ли марихуаната да е част от медицината, има ли глад за либерални идеи в политиката и преписваме ли от Русия по отношение на марихуаната? Тези и много други теми, свързани с декриминализацията и легализацията на марихуаната, коментираха адвокат Калин Ангелов и Дими от сдружението Liberty 420 в подкаста на OFFNews с водещ Венци Мицов. 

"Последният ни протест (на световния ден на марихуаната 20 април) беше най-слабо посетеното събитие за всички години. Не можем да отречем и факторът демография. Нашата държава остана една от двете, които се изхвърлят с репресиите. Преписали сме от Русия по това отношение", каза Дими. 

Адвокат Калин Ангелов през 2004 г. е смятал, че може да обясни на обществото, че марихуаната е нещо "нормално". "Тогава смятах, че някой не е казал правилно това, което трябва, но има и други фактори, които влияят на наркополитиката", допълни той. 

По отношение на това дали марихуаната е лекарство, или не, Дими обясни, че е спорно, тъй като тя не лекува, но може да облекчава симптоми. 

Адвокат Ангелов даде пример с конопа, който е билка: "Има такъв закон, билкарският бизнес е много силно развит. Там обаче канабисът отсъства. Третирането на канабиса е купчина противоречия и глупости". 

Дими посочи, че в края на миналата година в европейската фармакопея (Монографии за вещества и препарати за хуманната медицина, включени в деветото издание) беше добавена и марихуаната. "Ние трябва да я добавим до 1 юни, как ще стане обаче - нямам идея", допълни той. 

Според него в политиците има много голям страх, а същевременно има глад за либерални идеи. "Продължаваме промяната" се разболяха от същия синдром (всички да се пишат консерватори), защото те по душа и сърце са либерални хора, но са изключително уплашени да не ги разпознаят така. "Ще ни обявят, че сме джендъри", ми каза политик от ПП", разказа Дими. 

По думите му в България сме приели тревата да е лоша и забранена, но хората не могат да обясняват защо тя трябва да бъде забранена, а алкохола и цигарите - не.

Повече по темата чуйте в подкаста на OFFNews с водещ Венци Мицов. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов