Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

32-годишна жена роди на паркинга на търновската болница

OFFNews 17 юни 2024 в 17:12 2517 1

Калинка Пенева

Снимка Фейсбук/МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”

Калинка Пенева

32-годишна жена роди на паркинга на областната болницата във Велико Търново. Екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането при полеви условия, съобщиха от лечебното заведение.

Случаят е от петък следобед, когато разтревоженият баща паркира пред болницата и хуква да търси помощ. Докато се ориентира по коридорите срещна д-р Мария Росенова, която е първа година специализант в хирургичното отделение.

„Бях на консулт в Спешно отделение и докато се прибирах към хирургията, мъжът ме спря, каза че търси спешно помощ, тъй като жена му ражда на паркинга“, разказва д-р Росенова.

Младата лекарка тръгва след мъжа, а за късмет на място се оказва и Петя Друмчева, която трета година учи за акушерка и поема дежурства в Спешно отделение като болногледач.

Веднага извикахме колегите от АГ отделението, на тях им отне не повече от 2-3 минути, за да слязат. Заварихме жената на задната седалка, главата и раменцата на бебето вече се бяха подали, а секунди по-късно поехме детето в ръцете си. Хванах го, завъртях го, както е по правилата и то изплака. Колежката Петя Друмчева помогна страшно много, притискаше пъпната връв докато колегите слязат, споделя д-р Росенова.

Тя разказва, че в университета се изучава акушерство и гинекология, но този до момент се е сблъсквала с раждане само на теория.

Бебето е момиченце. Има две имена – българско Илиана, както и турско Мелек. Тежи 2560 кг. и е високо 47 см.

Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева. Тя е от град Сливен, където сега живеят първите ѝ три деца. Споделя грижите за тях с първия си съпруг. Любовта обаче я отвежда в стражишкото село Сушица, където ще отглеждат малкото момиченце.

„Имах болки, но не бяха толкова силни, явно бая съм чакала. Тръгнахме в болницата, но докато стигнем я родих в колата. Благодаря много на лекарите, на акушерките, че ми помогнаха и са толкова грижовни. Да са живи и здрави и да помагат на хората“, казва Калинка.

"Бебето е добре и е спокойно", казва още щастливата майка. Днес те бяха изписани от болницата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11421

    1

    bls

    17.06 2024 в 17:55

    Положението в БГ е потрес. 90% от новините за бебета са свързани с бебета с различен от българския етнически произход .. До 30 г. българите ще са малцинство в тази държава.
     
    X

    Историите на Иво Иванов