Арести в Брюксел след атаките в града

Последна промяна на 22 март 2016 в 14:52 5651 8

Полицията в Брюксел арестува двама мъже във връзка с бомбените атаки от тази сутрин, съобщава Daily Mail.

Униформените разполагат също със запис от камерите на летището, включително от момента, в който терорист детонира самоубийствения си колан.

Полицията преглежда записите от преди експлозията и в момента работят по идентифицирането на взривилия се мъж. Специалните сили вече издирват членове на терористични организации, които може да готвят още атаки и ще задържат всеки който може да представлява заплаха за сигурността в града.

Великобритания и САЩ вече подпомагат властите в Белгия за идентифицирането на отговорните за трагедията, като екипите на МИ-5 и ЦРУ вече действат на територията на столицата.

Специалистите проверяват телефонни номера, имейл и IP адреси, както и форуми, за които се знае, че са използвани от терористи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2016 в 18:41

О , да жертвите в Русия на тероризма са много , много повече.Беслан например май , че около 450 деца . За там вижте едно интересно интервю на Шамил Басаев - На въпроса не биха ли могли да се избегнат жертвите . Отговор : Не вярвах , че Путин е толкова кръвожаден . И много спасени животи , като например "захарта" сложена за "тренировки от ФСБ" в един жилищен блок.
А за Сирия времето ще покаже защо братушките правиха коалиция с Иран и Хизбула

22.03 2016 в 16:35

Пичове хайде русофилските тъпотии някъде другаде. Да напомняме ли колко 100-ци жертви даде Русия точно на ислямския тероризъм? Да не се окаже, че целия западен свят е дал по-малко или съизмеримо количество жертви с Русия.

Да напомняме ли за училищата в Русия, за театрите, за бомбените атентати в Москва и в почти всеки голям руски град......хиляди Руснаци измряха заради подобни на настоящите изроди.

Да си спомним само преди седмици как една луда обезглави дете в Русия пак предизвикана от ислямски фундаментализъм,

Вероятно една от причините Русия да иде в Сирия е била да ограничи възможността деаш да проникне н руска територия. В Русия живеят много мюсюлмани и доста от тях са радикализирани.

Русия поне по отношение на този културен конфликт е на същия хал като Европа и САЩ. Ако има нещо смислено за правене, това е Русия да работи заеднос Европа. Както каза Саркози Русия е мнгоо по-близо до членство в ЕС от Турция....

22.03 2016 в 16:32

Драги Номер 3,

Много си елементарен, кух и плосък.

За разлика от Запада, руснаците могат да проявяват адекватна жестокост на крайно жесток враг.

Дори най-големият тъпанар понякога е прав. Дори зъл тиранин и гаден кагебеец като Путин понякога върши полезни неща (справка Сирия), независимо че го прави заради себе си.

Руснаците могат да бъдат крайно жестоки, крайно нихилистични и крайно идеалистични. Това им е в народопсихологията „бог-цар-русия“. Това не значи, че харесвам управлението на Путин и руската тирания където и да било, когато и да било, в каквато и да било форма.

22.03 2016 в 16:08

И кво? Страхувахте се от мигрантите, а терористите от руски републики???

22.03 2016 в 16:06

Да ама не. Не било компютри а било компоти, не било внос а било износ...

Медиите избързаха с съобщението че ИДИЛ са поели отговорността за атентатите в Брюксел

http://wpress.bg/index.php/worldn/item/1116-2016-03-22-idil

22.03 2016 в 15:27

Уау , каква русофилщина pineapple .Ами ако се окаже , че отново в доставките на оръжието и взривовете са замесени чеченци?

22.03 2016 в 15:13

http://www.jihadwatch.org/2015/09/skobelevs-principle
"Руснаците винаги са биели западняците в дисциплината „разправа с врага“. Има един случай с двама агенти на КГБ, отвлечени в Бейрут от непредпазливи агенти на Ислямската освободителна организация(ИОО).
Похитителите скриват заложниците и пращат съобщение на руското посолство в Бейрут с искане членове на ИОО (доколкото си спомням) да бъдат освободени от затвора в Ливан. Тези импулсивни терористи обаче не били наясно, че КГБ не само знае къде са скрити отвлечените руски граждани, но и освен това знае кои са похитителите. В отговор на исканията си похитителите получават колет с отрязаната глава на взводния си командир. Главата е придружена с бележка, че ако похитителите не освободят двамата агенти на КГБ до няколко часа, в следващия колет ще получат отрязаните глави на собствените си майки. Излишно е да казвам, че агентите на КГБ са скоростно освободени и ИОО никога повече не е посягала на съветски граждани..."

22.03 2016 в 15:09

Принципът на Скобелев
15 СЕПТЕМВРИ, 2015 9:11, ОТ МАЙКЪЛ ДЕВОЛИН

“Аз се придържам към принципа, че продължителността на мира е правопропорционална на клането, на което си подложил врага.” – Генерал Михаил Скобелев, 1881 г.
Вж.цялата статия на: http://www.jihadwatch.org/2015/09/skobelevs-principle