Американски тийнейджър преживя атентатите в Бостън, Париж и Брюксел

OFFNEWS 23 март 2016 в 15:12 7957 6

19-годишният американски тийнейджър Мейсън Уелс, който е един от ранените в атаката на брюкселското летище вчера, е преживял общо три големи терористични нападения, разказва ABC News.

На 22 март младежът мормон изпраща двама мисионери до летището, когато избухват експлозиите. Получава разкъсано ахилесово сухожилие, шрапнели рани и изгаряния по ръцете и лицето, но оцелява.

Баща му Чак Уелс потвърждава, че това е третото нападение, на което синът му присъства.

Преди самоубийствения атентат в Белгия младежът е преживял и бомбения атентат на Бостънския маратон на 15 април 2013 г.  Тогава той се намира на една пресечка от мястото на взривовете, докато чака майка си, която участва.

Две години и половина по-късно тийнейджърът отново е в центъра на събитията. Той се намира в Париж по време на извършените на 13 ноември 2015 г. атаки, при които загинаха 130 души. Остава невредим.

За случая в Брюксел родителите му обясняват, че според разказите на други мормони Мейсън е запазил самообладание и дори се е шегувал, въпреки нараняванията си. В момента той е в болница.

"Сподели с нас, че е бил изключително близо до взрива, който го е обгорил", разказват близките му, които с гордост обясняват, че синът им мечтае да се обучава във Военноморската академия на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!