Американски мисионери са отвлечени в Хаити

OFFNews 17 октомври 2021 в 09:26 973 0

Снимка wikimedia

17 американски мисионери и членове на техните семейства са били отвлечени в събота от въоръжена банда в столицата на Хаити Порт-о-Пренс, съобщават американските медии. 

Те са пътували до Титаниен, след като са посетили сиропиталището в района на Croix-des-Bouquets. Според NY Times и CNN мисионерите са били отвлечени след като са напуснали приюта. 

Washington Post пише, че в аудио файл от Службата за защита и помощ на християните в Охайо, се съобщава, че „мъже, жени и деца се държат от въоржъжената група“. 

"Директорът на мисията и американското посолство работят, за да видят какво могат да се направят по случая“, става ясно още от звуковия файл. 

В продължение на години Хаити е парализирана от дълбока политическа и икономическа криза, а убийството на президента Жовенел Моиз през юли още повече задълбочи проблемите в карибската държава, съобщи БНР. 

Според Центъра за анализ и изследвания в областта на правата на човека в Хаити през първите 3 тримесечия на тази година са регистрирани повече от 600 отвличания, през същия период на миналата година - 231. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews