Алчни дилетанти обезглавиха боливудска актриса

Елица Мартинова 18 април 2012 в 12:49 2807 0

Менакши Тапар, Снимка: telegraph.co.uk
Менакши Тапар, Снимка: telegraph.co.uk

Боливудската актриса Менакши Тапар бе удушена и обезглавена. Бруталното убийство е извършено от завист.

Обвинени за зверството са 36-годишният Амит Джайсвал и любовницата му Преети Сурин. Двамата са неуспешни актьори. 26-годишната Менакши се запознала с тях по време на снимките на последния си филм „Хероин“.

Убийците решили да отвлекат Тапар, след като чули, че семейството ú разполага с много пари.

Похитителите я поканили на екскурзия до Горакхпур – малко индийски градче до границата с Непал, което е известно с будистките си храмове. Там те я задържали като заложница и поискали от родителите ú откуп в размер на близо 30 хил. долара.

Джайсвал и приятелката му заплашили майката на Менакши Тапар, че ще принудят дъщеря ú да се снима в порнографски филми. Родителите внесли първата сума в размер на 1164 долара в сметката на Менакши, но въпреки това похитителите я убили.

Бруталните насилници удушили 26-годишната жена, след което ú отрязали главата и изхвърлили трупа на две места. Убийците пуснали торса в кладенец близо до Горакхпур, а главата увили в чувал и изхвърлили през прозореца на микробуса си, докато пътували за индийската филмова столица Мумбай.

Убийците обаче пропуснали да се отърват от мобилния телефон на жертвата си и били проследени от полицията чрез сателит. Те направили пълни самопризнания за престъплението.

Разследване на властите установило, че Амит Джайсвал има неразтрогнат брак с друга жена. Преди няколко години двамата съучастници избягали от домовете си в град Алахабад, защото съпругата на Амит открила за връзката му с Преети. Бруталните убийци се заселили в Мумбай, надявайки се, че ще успеят да реализират кариера във филмовия бизнес. Плановете им обаче не се реализирали, а двойката останала без пари.

„Те са искали да изнудят семейството на Менакши за пари. Двамата направиха пълни самопризнания. Те са я затворили в хотел, откъдето са водели преговори с родителите ú. Жертвата им се противопоставила, те се ядосали и я удушили. После нарязали тялото ú на парчета и го изхвърлили в кладенец“, съобщи водещият разследването детектив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!