ЦСКА и "Левски" завършиха наравно 0:0

OFFNews 16 ноември 2013 в 17:34 3155 0

Вечното дерби. Снимка: БулФото
Вечното дерби. Снимка: БулФото

 

С равен резултат от 0:0 завърши футболното дерби ЦСКА – "Левски". Срещата се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Срещата беше първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на България.Сблъсъкът е вторият от общо шест до края на сезона, стига и двата отбора да намерят място в първата седмица на „А” група.

Реваншът за купата е насрочен за 19 декември, четвъртък, от 16:00 ч. отново на стадион „Васил Левски”.

Без инциденти преминаха двете шествия на футболните агитки в центъра на София.

Полицията предупреди агитката на ЦСКА, че ако нарушава реда, ще използва сила срещу тях. Това се случи, след като феновете замерваха с бомбички колите на полицаите и жандармерията около НДК, съобщи БНР. В крайна сметка, феновете на ЦСКА продължиха шествието си по бул. "Васил Левски", замеряйки с камъни и бутилки сградата на турското посолство преди да стигнат до стадиона. Агитката на "Левски" създаде по-малко проблеми на полицията.

За момента няма инциденти, няма и задържани, съобщиха от МВР. 
Около 30-40 фенове на ЦСКА минаха преди малко през Орлов мост и се отправиха към „Кравай“- мястото, където трябва да се съберат феновете преди да тръгнат към стадион „Васил Левски“.

Агитката на Левски тръгна около 11 часа от фенклуба си на бул „Т.Александров“ . Сините фенове трябва да влязат на стадиона от страната на метростанция „Стадион В.Левски“. Феновете на ЦСКА ще влязат откъм езерото Ариана.

За да няма провокации и напрежение с участниците в митинга, организиран от БСП, от полицията ще разделят привържениците на правителството и червените фенове с кордон от униформени служители. По традиция в охраната на футболната среща между двата отбора участва и конна полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!