Спортният министър уволни ръководството на Националната спортна база

OFFNews 10 март 2022 в 15:24 3379 0

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев уволни изпълнителния директор на „Национална спортна база“ ЕАД Пламен Манолов и целия борд на директорите на дружеството, чийто принципал е ММС.

Според съобщението на спортното министерство за нови членове на Съвета на директорите са определени:

Юристът Невена Полименова, която е завършила Софийския университет и притежава опит в областта на гражданското, търговското, административното и изпълнителното производство.

Инженерът от Лесотехническия университет Венцислав Петков, който е и депутат от 47-ото Народно събрание от "Има такъв народ". 

Мартин Арсов също е завършил право в СУ и е магистър по „Здравен мениджмънт“ от Медицинския университет в София. 

Румен Муратев е завършил специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Има практически обучения, свързани със Закона за мерките срещу изпирането на пари и Закона за защита на класифицираната информация.

Владислав Божиков е завършил право в УНСС в София и има 10-годишен стаж по специалността. Притежава допълнителна квалификация в областта на „Право и информационни технологии“ и богат опит в търговското право и в проекти, свързани с ефективното управление на ресурси в администрацията и информационните технологии.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изразява своята увереност, че новото ръководство на „Национална спортна база“ ЕАД ще работи изцяло в полза на развитието на дружеството, за да бъдат осигурени максимално добри условия за тренировъчна и състезателна дейност на българските спортисти, се казва в съобщението на ММС.

На 13 февруари Василев обяви пред Нова тв, че има съмнения за злоупотреби за всички свързани с министерството структури и назова спортните бази като една от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови