Полша и Португалия откриват четвъртфиналните битки

Звездите Роналдо и Левандовски остават длъжници на отборите си

OFFNEWS 30 юни 2016 в 08:09 2344 0

Отборите на Полша и Португалия откриват тази вечер от 22 часа на стадиона в Марсилия четвъртфиналните битки на Евро 2016. И двата тима разполагат с по една суперзвезда в съставите си - Роберт Левандовски за "дружина полска" и Кристиано Роналдо за "мореплавателите". Нападателят на Байерн все още е длъжник на своя тим, докато Кристиано загатна за огромния си потенциал в последния мач от груповата фаза при лудото реми 3:3 срещу Унгария, което класира Португалия напред.


Други две фигури изпъкнаха като ключови в досегашните мачове. За португалците тава беше добре познатия Нани, който може да създаде голова ситуация от нищото, докато за Полша това е Якуб Блашчиковски, който се превърна в нещо като талисман на тима на Евро 2016. Блашчиковски донесе победата с 1:0 над Украйна в групите, а статистиката сочи, че Полша няма загуба в последните си 18 мача, в които той е вкарвал.


Предвид показаното от двата отбора досега едва ли може да очакваме голямо зрелище на "Велодром", но винаги трябва да сме готови за изненади.

Ето и всички двойки четвъртфиналисти и програмата на мачовете:

Полша - Португалия, 30 юни
Уелс - Белгия,1 юли
Германия - Италия, 2 юли
Франция - Исландия, 3 юли

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови