Португалия излъга Хърватия в най-скучния мач на Евро 2016

Рикардо Куарешма разсече възела в Ланс с гол в 117-ата минута

OFFNEWS 26 юни 2016 в 00:32 7405 1

Португалия се присъедини към 1/4-финалистите на Евро 2016, след като успя да елиминира Хърватия след успех с 1:0 в Ланс.

Двубоят, който премина под знака на тактическо надиграване, вече вървеше към изпълнение на дузпи, когато Куарешма вкара единственото и оказало се победно попадение за Португалия в 117-ата минута. Съперник на Кристиано Роналдо и компания на 30 юни в Марсилия ще бъде съставът на Полша, който по-рано през деня надигра след дузпи Швейцария.

Мачът в Ланс беше изключително скучен и след 90 минути и почти изиграни две продължения по нищо не личеше, че който и от двата отбора знае как да стигне до победата.  Неочаквано раздвижване настъпи едва в последните пет минути на второто продължение, когато селекционерът на Хърватия Анте Чачич най-сетне се реши на втора смяна.

Влезлият като резерва Пяца сериозно раздвижи играта и Хърватия стигна до най-чистото си положение, когато удар с глава на Перишич срещна гредата. Последвалата контраатака на Португалия се оказа фатална за фаворизираните в този мач хървати. Ренато Санчес пое топката в центъра и нахлу в полето на Хърватия. Младокът комбинира с Нани, той центрира към Кристиано Роналдо.

Звездата на "мореплавателите" стреля, Даниел Субашич успя с крак да отбие топката, но при добавката резервата Рикардо Куарешма с глава я вкара в мрежата. До края хърватите обсадиха вратата на Руи Патрисио, но удар на Вида не намери целта и така Португалия продължава напред, а хърватите ще стягат багажа за родината си.

Хърватия - Португалия 1:0
1:0 - Куарешма 117

Хърватия: Субашич; Сърна, Чорлука, Вида, Стринич, Модрич, Бадел, Брозович, Ракитич (109-Пяца), Перишич, Манджукич (88-Калинич).

Португалия: Патрисио, Седрик, Пепе, Фонте, Герейро, Карвальо, Гомеш (50-Санчес), Силва (108-Данило), Марио (87-Куарешма), Нани, Роналдо.

Жълти картони: Карвальо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови