Петя Неделчева взе титлата в Истанбул

OFFNews 22 декември 2011 в 17:26 1971 0

Петя Неделчева
Петя Неделчева

Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева спечели турнира в Истанбул, който беше от сериите "Интернешънъл чалънджър" и с награден фонд 15 000 долара.

Българката, която беше водачка в схемата, взе титлата без игра. Нейната съперничка на финала - датчанката с гръцки паспорт Ане-Холд Йенсен, се отказа поради контузия и така Петя вдигна купата. Преди това, на полуфиналите Неделчева се справи категорично с руската квалификантка Олга Голованова 21:16, 21:14. За успеха в Турция 28-годишната старозагорка заслужи 4000 точки за световната ранглиста, както и чек за 1800 долара. В публикуваната днес класация Петя Неделчева е 17-а.

В същото време ръководството на БФБадминтон обяви, че 2011 година е била изключително успешна за спорта. Преди четири дни от Европейската конфедерация е получено писмо, че страната ни е заслужила доверието да бъде домакин на Европейското първенство за ветерани през септември следващата година. Световната федерация по ракетлон пък избра България за домакин на Световното отборно първенство за мъже и жени през юни следващата година.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика