Маша отново намери щастието, връща се на корта

OFFNEWS 04 октомври 2016 в 18:19 9056 3

Бившата приятелка на Григор Димитров Мария Шарапова отново изпитва чувство на безпределно щастие. Причината този път не е романтична, а прозаична - наказанието й за употреба на мелдоний беше намалено от 24 на 15 месеца и тя ще може да се завърне на корта в края на април следващата година. Така рускинята ще има възможност да се включи във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" в Париж.

"През март, когато разбрах за дисквалификацията, за мен бяха най-тежките моменти в кариерата ми. Днес е един от най-щастливите ми дни, след като разбрах, че мога да се върна в тениса през април. Чувствах, че ми отнеха нещото, което обичам и сега съм много щастлива, че то се връща при мен. Тенисът е моята страст и аз скучаех без него. Броя дните до момента, в който ще се завърна на корта. За мен всичко това стана урок, надявам се това да важи и за ITF.

КАС обяви, че не е съгласен с много от заключенията на Трибунала на ITF. Още от самото начало признах, че вината е моя за това, че не съм знаела, че този препарат, който съм приемала в продължение на десет години, вече е забранен.

Но аз също така разбрах колко по-добре другите федерации са се погрижили да информират спортистите си за измененията на правилата, особено в Източна Европа, където мелдоният се приема от милиона хора. Сега, когато този процес завърши, се надявам, че ITF и другите антидопингови органи в тениса ще си научат урока, за да не бъде принуден нито един друг тенисист да преминава през това, през което трябваше да премина аз.

Искам да се обърна и към моите почитатели. Искам да ви благодаря, че живяхте и дишахте с мен през тези дълги месеци. За това време разбрах истинското значение на думата "почитател" и аз съм много щастлива, че можех да разчитам на вашата подкрепа. Скоро ще се върна и вече нямам търпение! С Любов, Мария", написа Шарапова във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

3

данван

20.02 2017 в 13:42

Не гледа много тъжно

21668

2

Руслан

06.10 2016 в 00:07

Абе, държеше го тя с две ръце тя онуй щастие Асковското ама се разпреде работата.

77927

1

El Commandante

04.10 2016 в 18:39

Тази жена на снимката взима допинг, а брат Уилямс-не.
Е кажете ми в какъв точно свят живеем?