Шарапова към почитателите си: Благодаря за предаността, накарахте ме да се усмихна

OFFNews 10 март 2016 в 08:45 6036 4

Снимка facebook.com/sharapova

Мария Шарапова благодари на почитателите си за тяхната "преданост и подкрепа" чрез публикация във Фейсбук. Тя публикува съобщението след като в понеделник обяви, че е дала положителна проба за допинга мелдоний.

Петкратната шампионка от турнири от Големия шлем разкри на пресконференция в Лос Анджелис, че тестът й от Откритото първенство на Австралия, проведено през януари, е бил положителен.

Във Фейсбук 28-годишната руска тенисистка и бизнес дама пише:

"Събудих се вчера сутринта и електронната ми поща беше пълна с любов и състрадание. Прекрасните ви думи ме накараха да се усмихна.

...

Обикновено обичам сутрините. Нов ден, ново начало. Трябва да призная, че този ден не беше обикновен. Нищо не ми идва на ум в 6 сутринта, освен, че съм решена да играя тенис отново и че се надявам да получа шанса да го направя. Искаше ми се да не трябва да минавам през това, но трябва и ще мина.

...

Имах нужда да тренирам и се отправих към фитнеса. Тогава осъзнах, че ме следват куп автомобили със затъмнени стъкла. Добрите стари папапаци, отново по следите ми.

Не съм била онлайн много време, с изключение на това, че търсих антична маса за кафе, но мои приятели направиха колаж за мен с всичките ви красиви послания и хаштагове, които създадохте (‪#‎IStandWithMaria‬ и ‪#‎LetMariaPlay‬). Прекарах следобеда да ги чета, седнала до кучето си, което не можеше да разбере съвсем защо това е по-важно от разходката, която то очакваше.

В този момент съм толкова горда да ви нарека мои почитатели. Няколко часа след моето изявление вие ми показахте любов и преданост, които бих могла да очаквам само когато някой е на върха в професията си. 

Искам да знаете, че прекрасните ви думи ме накараха да се усмихна. Бих искала да играя отново и се надявам да имам шанса да го направя. Посланията ви ме насърчиха много. Това съобщение не е нищо друго освен начин да ви кажа "Благодаря!". Благодаря ви много."

Мелдоният е забранен за употреба от професионалните спортисти от 1 януари 2016 г. от Световната антидопингова агенция. Шарапова го е приемала от 2006 г. Правата на Шарапова се отнемат, считано от 12 март. Първото заседание по делото срещу нея е на 23-ти.

Мелдоният е разработен за терапия на диабет и сърдечни заболявания, но може да има и положителен ефект върху издръжливостта, защото увеличава притока на кислород към мускулите.

След пресконференцията големи спонсори на Шарапова - Nike, Porshe, Tag Heuer - прекратиха или замразиха договорите си с тенисистката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови