Мария Шарапова - кралицата на Roland Garros (видео)

OFFNews 08 юни 2014 в 14:52 11836 0

Мария Шарапова

Снимка Roland Garros

Мария Шарапова позира с купата от Roland Garros на фона на Айфеловата кула в Париж

През 2004 г., когато тя спечели Уимбълдън, но се справяше трудно на по-бавна настилка, мнозина мислеха, че Мария Шарапова не може да спечели Откритото първенство на Франция.

Но колко хора допускаха, че точно тя ще първата тенисистка, която ще спечели Roland Garros не веднъж, а цели два пъти?

Победата на Мария Шарапова над Симона Халеп не донесе просто петата титла от турнири от Големия шлем на 27-годишната руска тенинистка, но направи най-престижния турнир на клей първия, който тя е печелила два пъти в кариерата си.

За малко този успех да не се случи. Шарапова трябваше да се мобилизира до крайност, за да обърне и трите си поредни мача преди финалния - нещо, което не беше правила досега. Тя беше "на косъм" да загуби и от Саманта Стоусър, и от Гарбине Мугуруса Бланко, и от Южени Бушар.

Финалната й "битка" на централния корт "Филип Шатрие" с 4-ата в света, румънката Симона Халеп, продължи 3 часа и 2 минути и завърши след три сета с резултат 6:4, 6:7 (5), 6:4.

"Това беше най-тежкият ми финал от турнир от Големия шлем", призна Шарапова в интервюто си на корта след победата.

"Респект към Симона. Мисля, че тя изигра невероятен мач днес", допълни тя.

Красив букет цветя изненада кралицата на Roland Garros в неделя сутрин. Снимката, публикувана в Туитър от Шарапова, остави само догадки дали жестът е от приятеля на тенисистката, българската ракета №1 в мъжкия тенис Григор Димитров.

"Не мога да го повярвам. Преди 7-8 години не съм си и помисляла, че отново мога да спечеля Roland Garros на 27-годишна възраст. Това е сбъдната мечта. Този турнир означава толкова много за мен. Печеля го за втори път и съм толкова развълнувана, че дори не мога да говоря", каза Шарапова.

 

Източник: WTA

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!