Лукойл Академик аут от "Юрокъп" след уникална драма

OFFNews 20 декември 2011 в 22:51 1044 0

Лукойл Академик - АСВЕЛ Вильорбан. Снимка Сергей АНТОНОВ

Снимка Сергей АНТОНОВ

Лукойл Академик - АСВЕЛ Вильорбан

Уникална драма остава мъжкият ни баскетболен шампион Лукойл Академик извън Топ 16 на втория по сила турнир "Юрокъп".

"Студентите" загубиха като гости от френския АСВЕЛ Вильорбан с 68:69 точки след продължение (21:12, 18:20, 5:15, 12:9, 12:13) в последния си мач от група "D" на надпреварата. Редовното време завърши 56:56 точки. Успехът прати французите в следващата фаза за сметка на Лукойл. Другият тим от групата, който продължава напред е Валенсия.

Кош на най-добрия в редиците на АСВЕЛ Ким Тили три десети от секундата преди края на продължението реши мача в полза на французите. За Лукойл най-резултатен бе Брендън Хийт с 14 точки. Силен мач направи и капитана Тодор Стойков, завършил също с 14 точки. Страхотен мач направи Андре Оуенс, който е отчете с 11 точки и добави 7 борби и 5 асистенции. Американецът направи два фамозни чадъра в ключови моменти от мача, като бе и с основна заслуга Лукойл дза вкара мача в продължение. Хърватинът Бруно Шундов реализира 10 точки, като вкара две тройки в допълнителното време. Въпреки това обаче той бе един от основните длъжници на отбора.

За АСВЕЛ Диджон Томпсън, който игра почти без смяна, наниза 21 точки. Оказалият се фатален за Лукойл Ким Тили завърши с 19, а Филип Гос реализира 10 точки. Много силен мач в защита направи Армстронг, който завърши мача с 10 борби.

"Провалиха ни твърде многото грешки, които направихме - не скри огорчението си след мача треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич. - Поздравявам треньора на АСВЕЛ Пиер Венсан. И двата тима играха днес добре. Малко късмет не ни достигна за да продължим. Основният ни проблем бе, че в рамките на 20 минути направихме 15 грешки".

"Получи се страхотен за гледане мач - заяви хърватският център на Лукойл Бруно Шундов. - Двата тима предложиха сериозна битка, особено в защита. Направихме всичко по силите си, за да стигнем до успеха. За съжаление АСВЕЛ успя да измъкне мача. Това е баскетбола - всичко може да се случи. Дано имат късмет по-нататък в турнира".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови