Йовица Арсич: Във Франция трябва да се докажем

Васил Георгиев 19 декември 2011 в 17:13 1240 0

Треньорът на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Йовица Арсич изрази оптимизъм при заминаването на тима за Франция за двубоя с АСВЕЛ от "Юрокъп".

"Студентите" гостуват на АСВЕЛ Вильорбан утре от 21 часа българско време в последния си мач от груповата фаза, като за да продължат напред трябва да победят. Треньорът Йовица Арсич може да разчита на всичките си състезатели с изключение на контузения македонец Дамян Стояновски.

"Победата е задължителна, ако искаме да продължим - коментира на летище "София" при заминаването на тима Арсич. - АСВЕЛ не са непобедими. За мен е важно да покажем играта, на която сме способни. От две седмици бяхме наясно, че това ще е най-важният ни мач в групата. Това не оправдава загубите ни в последните ни два мача в турнира. Сега обаче във Франция трябва да се докажем и да покажем, че заслужаваме  място в следващата фаза на надпреварата. От две години съм начело на Лукойл Академик. Досега са ме сменяли стотици пъти, така че нямам притеснения за поста си при евентуална загуба. Треньорската работа е такава".

"Всички в отбора отдавна сме наясно, че това ще бъде най-важният ни мач в групата - допълни капитана Тодор Стойков. - За мен не е важно каква игра ще покажем утре, стига да продължим. Това е шансът ни и се надявам да се възползваме". "Това е мачът, от който зависи класирането ни - коментира спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков. - Хубаво е, че не виждам напрежение у момчетата. Колкото до французите, в момента нямат изявени имена. Вярно е, че са качествен състав, но са напълно преодолим съперник. Смятам, че са ни удобен съперник, тъй като играят повече на емоции. Предимството ни е, че имаме добър колектив. Това трябва да го покажем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови