Остенде си върна на Лукойл в София

Васил Георгиев 13 декември 2011 в 18:06 1728 0

Баскетболният ни шампион Лукойл Академик регистрира трета поредна загуба и втора домакинска в турнира "Юрокъп".

В последния си домакински мач от груповата фаза на надпреварата в столичната "Арена Армеец" "студентите" отстъпиха на белгийския Остенде със 77:83 точки (18:22, 27:17, 18:16, 20:22). За Остенде това е първа победа в групата след четири загуби. Белгийците успяха и да вземат своеобразен реванш срещу Лукойл, след като на старта на надпреварата в групата българският шампион успя да спечели мача между двата тима като гост. Отчайваща втора и слаба трета четвърт провалиха играчите на треньора Йовица Арсич. В самия край на двубоя тимът на Лукойл имаше няколко отлични възможности да измъкне мача, но грешни решения на Брендън Хийт провалиха домакините. Като цяло тимът на Лукойл показа изключително колеблива игра, като играчите бяха много далеч от това, което могат.

Най-резултатен за шампионите ни бе Бруно Шундов, който реализира 14 точки. Божидар Аврамов добави 13, а капитанът Тодор Стойков завърши мача с 11 точки и 5 борби. Павел Маринов реализира 9 точки, а големиуят длъжник на отбора в този мач - Брендън Хийт се задоволи с 8 точки, като добави в актива си 4 борби и 7 асистенции.

За победителите четирима състезатели притключиха мача с двуцифрен точков актив. Крис Букър, който бе и №1 в мача, реализира 18 точки, като се отчете и със 7 борби и 4 асистенции. Кенеди Уинстън реализира 15 точки, Петрович добави 13, а Дробняк - 11 точки.

"Знаех, че няма да е лесно и това се потвърди - не скри огромното си разочарование треньорът на Лукойл Йовица Арсич. - Започнахме добре, но след това втори десет минути бяхме трагични. В края имахме своите шансове, но последните ни две атаки не проведохме така както трябва. Абсолютно заслужена победа за Остенде. Тез днес играха много по-добре в сравнение с мача ни там, когато ги победихме. Нека не забравяме, че те не са случаен тим. Имат два пъти по-голям бюджет от нашия. Сега ни остава да се молим на Господ довечера Валенсия да победи АСВЕЛ. Ако това стане, другата седмица във Франция трябва да гоним победа, която ще ни класира евентуално напред".

"В първия мач в Дания имахме късмет и успяхме да измъкнем мача - анализира капитанът на Лукойл Тодор Стойков. - Днес изпуснахме добрите си възможности и бяхме наказани. Все още имаме някакви шансове. Да се надяваме да отидем следващата седмица във Франция за да гоним успех, който да ни класира. Остава ни да се съберем и дано и след Нова година имаме мачове в турнира в "Арена Армеец".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews