Луис Хамилтън с историческа победа на ГП в Русия

ОFFNews 12 октомври 2014 в 18:28 1829 0

Люис Хамилтън с Мерцедес спечели първото състезания във Формула 1 в историята на Русия, след като спечели Гран При в Сочи. Мерцедес завоюва титлата и при конструкторите.

Британецът финишира с време 1:31.50.744 часа и записа четвърта поредна победа и общо девета за сезона. С триумфа си днес той стана едва четвъртият пилот в историята, който постига девет победи в рамките на един сезон. Така Хамилтън се изравни с легендарния си сънародник Найджъл Менсъл с 31 победи във Формула 1 и дели шестото място във вечната ранглиста по този показател. Президентът на Русия Владимир Путин присъства на състезанието и лично връчи приза на победителя Хамилтън.

На второ място на се нареди неговият съотборник Нико Розберг (Германия). Тройката затваря Валтери Ботас (Финландия) с "Уилямс". Четвърти се нареди Дженсън Бътън, а пети остана Кевин Магнусен. В зоната на точките влязоха още Алонсо, Рикиардо, Фетел, Райконен и Перес.

С двойната победа днес "Мерцедес" си осигури титлата при конструкторите три кръга преди края на кампанията. Хамилтън се утвърди на върха в класирането при пилотите с 291 точки, пред Розберг с 274 точки и Даниел Рикиардо (Австралия) с "Ред Бул" със 199 точки. До края на шампионата остават състезанията в Остин, Бразилия и Абу Даби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови