Пилот от Формула 1 катастрофира тежко, състоянието му е критично (видео)

ОFFNews 05 октомври 2014 в 16:08 12626 0

В нелеп инцидент на мократа писта в Япония пилотът на "Маруся" Жул Бианки се разби в един от тракторите, които изкарваха болидa на друг катастрофирал.

Малко след като Адриан Сутил претърпя лека катастрофа днес на Гран При Япония, веднага след него Жул Бианки получи тежка контузия на главата.

В световни медии се появи информацията за моментното състояние на Жул Бианки и то не е добро. Катастрофиралият състезател в момента е в Университетската болница Мие и претърпява операция. Лекарите се борят за живота на 25-годишния французин, но за момента състоянието му е критично. Това съобщи пред френската телевизия France3 бащата на Бианки, според когото новини трябва да се очакват след изминаването на следващите 24 часа. „Синът ми претърпява операция и ситуацията е много сериозна“, каза той.

Бианки трябваше да бъде откаран от мястото на инцидента с хеликоптер, който обаче не е излетял поради лошите атмосферни условия. По тази причина той е пристигнал в болницата с линейка, съпровождана от полицейски ескорт.

Награждаването на победителите на Сузука премина доста тихо. Видимо всички бяха притеснени за състоянието на Бианки и му пожелаха бързо възстановяване.

Първите трима след края на състезанието са Хамилтън, Розберг и Фетел, но със сигурност истинският победител днес ще бъде младият пилот на "Маруся", ако успее да се пребори с тежкото си състояние. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews