Формула 1 се сбогува с легендата Шумахер (снимки)

Николаос Цитиридис 04 октомври 2012 в 16:15 6008 2

Михаел Шумахер на пистата
Михаел Шумахер на пистата "Сузука" Снимка: ЕПА/БГНЕС

7-кратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер официално обяви, че слага край на кариерата си. Пилето ще се пенсионира след края на сезона, след като преди дни стана ясно, че ще бъде заменен в "Мерцедес" от Люис Хамилтън.

“Въпреки че взе още съм във форма, за да се състезавам с най-добрите пилоти, има момент, в който трябва да се сбогувам с надпреварите", сподели един от най-великите състезатели във Формула 1. Шумахер направи заявлението си на пистата "Сузука", където ще Гран при на Япония този уикенд и по този начин германският пилот слага край на спекулациите около бъдещето му.

През последния месец имах съмнения дали все още имам мотивацията и енергията, за да продължа. Не е в стила ми да участвам в нещо, ако не давам 100% от себе си, каза германецът пред медиите в Япония.

Той дебютира във Формула 1 през далечната 1991 година, като записа общо впечатляващите 91 победи. През 1996 г. премина от "Бенетон" във "Ферари" и помогна за съживяването на “черните кончета”.

За италианския тим той спечели пет поредни титли между 2000 и 2004 г. През 2006 г. за първи път прекрати кариерата си. След четиригодишна пауза германецът се върна на пистата през 2010 г. и подписа договор с "Мерцедес". След завръщането си обаче само веднъж се качи на подиума за три години. Това стана през този сезон на състезанието във Валенсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!