Лудогорец срещу Партизан в битка за Шампионската лига

Ивайло Анев 30 юли 2014 в 14:58 2251 0

Лудогорец се изправя срещу сръбския Партизан в битка за място в Шампионската лига.

Отборът на Лудогорец приема сръбския вицешампион Партизан в първи мач от третия предварителен кръг на турнира Шампионска лига. Двубоят е от 21:00 ч. на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Интересът към двубоя е огромен, а билетите за мача бяха разпродадени още в началото на седмицата. Реваншът е след седмица в Белград.

Двата тима се срещнаха преди 12 месеца, "орлите" бяха крайните победители от тежкия сблъсък, който отново бе в третия предварителен кръг на Лигата - само още едно стъпало от групите на най-комерсиалния футболен турнир в Европа. 

В Сърбия Лудогорец се наложи с 1:0. В Разград на 31 юли българският първенец също победи, с 2:1.

Треньорът на българския тим Стойчо Стоев ще гони чиста победа у дома, с която да увеличи шансовете си за класиране напред.

В първата си среща в Лигата Лудогорец победи с 4:0 Дюделанж у дома, но от там започна миникризата в клуба. Последваха равенство 1:1 с тима в Люксембург и загуба от Хасково с 0:1 в "А" група, гарнирана с реми 0:0 и срещу Черно море във Варна.

Партизан пък отстрани без проблеми неретенциозния Торхавн в предишния кръг, а първенството на Сърбия още не е започнало.

Лудогорец е изправен пред сериозен проблем в защита. Твърдо аут са Георги Терзиев, Александър Барт, Йордан Минев и Брайън Ангуло. Под въпрос за мача е стълбът в отбраната на разградчани Козмин Моци. Така в центъра на защитата "орлите" имат само Александър Александров и Теро Мантула. На тази позиция може да играе и националът Светослав Дяков.

Партизан също имат проблеми. Наставникът на гостите Марко Николич няма да разчита на една от младите си звезди Далило Пантич, а съставът му не е много широк. Капитанът Саша Илич пък сигурно ще е на пейката.

ЛУДОГОРЕЦ - ПАРТИЗАН

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: В. Стоянов, Кайсара, А. Александров, Мантула, Витиня, Дяков, Златински, М. Александров, Мисиджан, Марселиньо, Безяк

ПАРТИЗАН: Лукач, Волков, Станкович, Трайкович, Илич, Брашанац, Дринчич, Живкович, Нинкович, Шкулетич, Лазович

Начало: 21:00 часа Стадион: "Лудогорец Арена", Разград

Съдия: Кен Хансен, Дания

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!