Лудогорец измести Левски от върха

OFFNews 16 ноември 2016 в 19:59 3349 0

Снимка ludogorets.com

Шампионът Лудогорец вече е еднолично на върха в Първа лига. Възпитаниците на треньора Георги Дерменджиев победиха Берое като гост с 2:0 в отложения мач от първия кръг на шампионата и вече водят с 3 точки пред Левски, който е втори с 31.

Попаденията за "орлите" в Стара Загора отбелязаха Клаудиу Кешерю в 10-ата и Марселиньо в 24-ата минута. Гостите от Разград натиснаха още в началото на двубоя и създадоха няколко опасности пред вратата на Берое.

Резултатът беше открит в 10-ата минута, когато Кешерю се възползва от грешка на стража Благой Макенджиев и откри. В 24-ата минута Марселиньо удвои с удар извън границата на наказателното поле. В края на полувремето беройци можеха да намалят, но отличен Владо Стоянов спаси вратата си от попадение.

През второто полувреме домакините не оказаха достатъчно сериозен натиск, а по-добрите възможности отново бяха за отбора на Лудогорец.

Това беше първа загуба за Берое под ръководството на Ферарио Спасов, а Лудогорец записа вече девет поредни победи.

В следващия кръг двата отбора ще се изправят отново един срещу друг, но този път мачът ще е на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!