Левски се изравни с Лудогорец на върха

Васил Георгиев 21 март 2012 в 17:04 1678 0

Цветков (в синьо) откри резултата срещу Славия. Снимка: БГНЕС
Цветков (в синьо) откри резултата срещу Славия. Снимка: БГНЕС

Отборът на Левски спечели дербито със Славия с 3:0, а водачът Лудогорец загуби с 0:1 от Локомотив в Пловдив в двубои от отложения 16-и кръг на "А" футболна група.

Така отборът на Николай Костов се изравни на върха в класирането с новака от Разград с по 45 точки. Утре може да има и триумвират в челото, ако ЦСКА спечели мача си с Локомотов (София). "Сините", които бяха гости, откриха чрез Иван Цветков от наказателен удар в 28-ата минута. Той бе отсъден за фаул на вратаря Емил Петров срещу португалското крило Кристобал Рамос. Нападателят обаче беше в засада, когато получи топката. Съдията Георги Кабаков изгони и вратаря Петров за нарушението. На негово място ръкавиците надяна Стефано Кунчев. През втората част "сините" доминираха напълно. Дарко Тасевски удвои, след като топката стигна до него при центриране от ляво на Нуно Пинто и рикушет в крака на защитник на Славия. В 78-ата минута испанецът Тони Калво вкара трети гол, за да затвърди осмата поредна победа на Левски за първенство. Титуляр за "белите" за първи път започна японецът Тайсуке Акиоши, който обаче не беше запомнен с нещо особено в този двубой в квартал "Овча купел". В Пловдив Локо напълно надигра Лудогорец и можеше да спечели с по-голяма разлика срещу съперника, който изигра най-слабия си мач за полусезона. Михаил Венков отбеляза в 49-ата минута с глава след центриране на капитана Здравко Лазаров. Загубата беше втора в първенството за състава на Ивайло Петев. На 24 октомври 2010 година Лудогорец падна с 1:2 като гост на Литекс в мач от десетия кръг. Берое прекъсна серията на Стоичков от победи след 1:1 с Литекс в Стара Загора. Да Силва откри за домакините, а Христо Янев изравни в 33-ата минута, в мач с три червени картона.

Резултати от ХVI кръг на "А" група Локомотив (Пд) - Лудогорец 1:0 Видима - Миньор 0:3 Славия - Левски 0:3 Калиакра - Черноморец 0:4 Берое - Литекс 1:1

В четвъртък Светкавица - Ботев Монтана - Черно море ЦСКА - Локомотив (Сф).

Класиране Лудогорец - 45 т. Левски - 45 ЦСКА - 42 Черноморец - 40 Литекс - 38 Локо Пд - 36 Славия - 33.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews