Кубрат Пулев стана световен шампион

OFFNews 22 октомври 2011 в 20:45 2823 0

Кубрат Пулев
Кубрат Пулев

Кубрат Пулев донесе на България първи шампионски пояс от професионалния бокс в тежката категория.

Кобрата спечели вакантната титла на Международната боксова федерация (IBF).

На гала вечер на професионалния бокс в Лудвигсбург, Германия, в мача на вечерта българинът се наложи в 12-рундов бой над американеца Травис Уокър. И тримата съдии край ринга дадоха сериозно предимство на Пулев (119:109 точки, 118:109, 117:110).

За 30-годишния българин, който има като аматьор европейска титла от 2008 г., това е 14-ата победа при професионалистите (6 с нокаут) от 14 мача. Интересното е, че за първи път в официален мач боксьорът ни игра 12 рунда.

Двамата боксьори спретнаха истинско шоу за феновете, като Пулев доминираше през целия мач. В средата на мача нашият получи тежка аркада, като имаше вариант и за прекратяване на боя и обявяването на 32-годишния Уокър за победител. Пулев обаче доигра мача по блестящ начин. В 11-иья рунд американецът бе пред нокаут, но се измъкна от тежката ситуация.

"Много тежък мач, но най-хубавото е, че той завърши успешно за мен - заяви веднага след боя новият шампион. - Доказах, че съм по-добрият и заслужено стигнах до шампионския пояс. Имам нужда от още един-два мача, след което ще мисля и за други титли".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews