Исторически успех за Григор Димитров - отива на осминафинал на Australian Open

OFFNews 18 януари 2014 в 08:23 6142 5

 Григор Димитров и Милош Раонич  Снимка: Tennis Australia

Снимка Tennis Australia

Григор Димитров и Милош Раонич

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи 11-ия в света Милош Раонич в третия кръг на Откритото първенство на Австралия и се класира за осминафинал.

Хасковлията се класира за първи път в кариерата си на осминафинал на турнир от Големия шлем. Той е и първият български тенисист, който стига до тази фаза на турнир от Големия шлем.

Димитров победи Раонич с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10) за 2 часа и 36 минути на "Маргарет Корт Арина". Той завърши срещата с 49 печеливши удари, от които 15 аса, при 13 непредизвикани грешки. При канадеца Раонич съотношението е 50 уинъра (21 аса) и 39 грешки.

С днешната си победа най-добрият ни тенисист си осигури 180 точки за световната ранглиста и по всяка вероятност ще се изкачи с две места - до 20-о.

"Аз съм изключително доволен, че спечелих този мач. Мисля, че достигането до втората седмица на Australian Open ще бъде голям трамплин за мен. Аз тренирах много, така че за мен този успех беше доста очакван. Така че се чувствам много добре и мисля мач за мач. Но първо ми предстои възстановяване", заяви Димитров пред официалния сайт на АТР.

Съперник на Григор Димитров в следващата фаза ще бъде испанецът Роберто Баутиста Агут, който е 62-ри в световната ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!