Футболист на Ювентус с хандбалното отиграване на годината (видео)

Деян Спасов 23 април 2015 в 11:20 5479 0

Колаж, поставящ Джорджо Киелини в ролята на Супермен Снимка: 101greatgoals.com

В снощния четвъртфинал реванш от Шампионската лига Монако - Ювентус, завършил при нулево равенство, италианският централен защитник Джорджо Киелини започна двубоя по възможно най-комичния начин. В интернет вече заваляха подигравки за по-скоро хандбалната намеса.

Още в 1-вата минута на мача на "Стад Луи II" при едно от първите си докосвания до топката Киелини се подхлъзна и падна на тревата, топката бе отнета от Жоао Моутиньо, който се втурна към наказателното поле на Ювентус, но тогава последва нещо доста неочаквано.

Централният защитник на "бианконерите" Киелини буквално долази до Моутиньо протегна се и загреба топката с ръка, избивайки я от краката на португалския халф на Монако.

За проявата главният съдия Колъм показа на 31-годишния бранител само жълт картон, като и директен червен картон за подобно отиграване би бил резонен.



В крайна сметка Монако и Ювентус завършиха без да си отбележат гол. Димитър Бербатов влезе в игра като резерва още на почивката, но не съумя да реши мача в полза на тима си. Първата среща в Торино завърши 1-0 за италианския тим и с общ резултат 1-0 Ювентус се класира за първи път от 12 години за полуфиналите на Шампионската лига, където ще срещне Байерн Мюнхен, Барселона или Реал Мадрид.

Отиграването на Киелини обаче сякаш впечатли футболните фенове по целия свят повече от самия двубой. Във Facebook, Twitter и Youtube вече могат да се забележат най-различни забавни колажи с главно действащо лице защитника на Юве.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови