България приема четири европейски купи по ски тази зима

OFFNews 27 ноември 2015 в 16:10 3876 2

За първи път България ще е домакин на четири старта от Европейската купа по ски в един сезон.

Пампорово приема два слалома за жени на 9 и 10 февруари 2016 г. Веднага след това в Боровец ще има два гигантски слалома при дамите - на 12 и 13 февруари, съобщи "Труд".

"Започва новият сезон. За огромно съжаление ние загубихме един много отдаден на ските човек и голям работохолик.", каза Цеко Минев, президент на Българската федерация ски (БФС). Минев визираше главния национален треньор Драго Грубелник, починал при катастрофа в Зьолден.

"Четири старта от Европейската купа в един сезон у нас не е имало никога - продължи Минев. - Домакини ще са два от водещите ни курорти - Пампорово и Боровец. Подготовката върви по план. Вече минаха и първите инспекции и от ФИС са много доволни."

"Искам да изразя огромното си удовлетворение, че България за първи път ще бъде домакин на 4 старта от Европейска купа за жени. Това е огромно признание за Българската федерация по ски, за България като организатор на подобни състезания. Нова възможност да покажем пред Европа отличните си курорти и красивата си природа, прекрасна реклама за страната ни, с полза не само за ски спорта, но и за туризма в България", заяви от своя страна министърът на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция вчера в зала "Родина" в столицата, цитиран от Спортал. Изявлението на министъра започна с едноминутно мълчание в памет на главния треньор на националния отбор по ски.

Талантливият скиор Алберт Попов, който също пострада при катастрофата в Зьолден,  ще поднови тренировки на сняг в средата на януари. Попов вече е изписан от болницата в Инсбрук. Отлично се възстановява и треньорът Димитър Христов, претърпял две операции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!