За втори път публикация може да смени съдия по делото на Цветанов

Юлиан Христов 24 януари 2014 в 09:55 3141 1

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов преди началото на съдебното заседание

За втори път публикация в медиите може да смени съдията по делото срещу Цветан Цветанов, стана ясно в началото на днешното заседание на Темида.

Адвокатът на подсъдимия - небезизвестният юрист Менко Менков - поиска да се отзове съдия Тони Гетов заради разпространени в медиите твърдения, че баща му Петко Гетов е в приятелския кръг на Цветанов и е ремонтирал семейната му вила. Мотивите за искането са, че макар и недоказани, внушенията вече са направени. Над 1 млн. души са чели статиите за близост на бащата на съдията и една оправдателна присъди би довела до съмнения за безпристрастността на съда. 

Съдията отказа да си направи отвод. Прокуратурата също не апелира за това.

"Заради внушения няма да си направя отвод. Не искам да слушам внушения. Абсурдно е. Няма за какво да се отведа", посочи Гетов. Делото продължава с разпит на свидетели.

Смея да твърдя, че Цветан Цветанов не е бил в приятелския кръг на баща ми, заяви преди началото на днешното заседание съдията. 

Той каза още, че не познава Цветанов и няма личен интерес от изхода на делото. 

Самият Цветанов потвърди още преди деня на делото, че се е познавал с бащата на Тони Гетов, като в същото време отрече да има някакви взаимоотношения със съдията.

Един съдия вече си даде отвод от процеса на самия му старт, отново след публикации в пресата. Става въпрос за Димитрина Ангелова, за която издание твърдеше, че е в близки отношения с адвокат Менков. Съдийката отрече тези обвинения, но реши да се оттегли, за да няма съмнение в безпристрастната работа на Темида.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови