Втори протест в Лозен след двойното убийство

OFFNews 06 август 2023 в 21:37 1355 0

Лозен

Снимка БГНЕС

Протестът в Лозен

Жителите на софийското село Лозен, където беше извършено двойно убийство на 27-годишен мъж и 18-годишно момиче, излязоха за втори пореден ден на протест.

Местните поискаха справедливи процес, присъда и да бъде приложена цялата строгост на закона. Припомняме, че обвиненият за убийствата Чавдар Бояджиев направи пълни самопризнания.

Жителите на софийското село Лозен, където беше извършено двойно убийство на 27-годишен мъж и 18-годишно момиче, излязоха за втори пореден ден на протест.

“Потресени сме. Време е Лозен да получи адекватна помощ. Време е Лозен, който е на площ от 92 кв. км., да получи постоянно полицейско присъствие. Имаме един служител, отскоро са двама, но докато няма изнесен полицейски участък, мисля, че няма да се случи промяната”, заяви кметът на село Лозен Георги Младенов, цитиран от БГНЕС, на първия протест в селото. 

Хората поискаха справедливи процес, присъда и да бъде приложена цялата строгост на закона.

Обвиненият за убийствата Чавдар Бояджиев направи пълни самопризнания. През 2022 г. Бояджиев е бил задържан за убийство по непредпазливост на 22-годишно момиче, тогава обаче е пуснат с най-леката мярка - подписка. 

Заради това по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че снемат доверието си от 8-о районно управление в София, а и.д. главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова. 

Доверие от 8-о РУ свали и ръководството на МВР, а Зартова отказа да подаде оставка. От вътрешното министерство съобщиха, че 

Началникът на сектор „Престъпления против личността" към отдел „Противодействие на криминалната престъпност" в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР.

Тази вечер бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев написа във Фейсбук, че директорът на районното управление е бил назначен едва през ноември 2022 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки