Протести срещу насилието се проведоха в Лозен, Цалапица и София

OFFNews 05 август 2023 в 20:16 1618 0

Протест в с. Лозен

Снимка БГНЕС

Протест в с. Лозен

Протест след двойното убийство от днес се провежда тази вечер в софийското село Лозен.

Жители и кметът настояват селото да има постоянно полицейско присъствие.

Тази сутрин лозенчани се събудиха с новината, че момиче на 18 години и мъж на 27 години са намерени мъртви в селото.

За убийството е задържан мъж на 34 г., който е съден за убийство на друга млада жена преди около година. Разследването там тече, а вината му не е била доказана.

Днес задържаният е направил самопризнания за двойното убийство.

“Потресени сме. Време е Лозен да получи адекватна помощ. Време е Лозен, който е на площ от 92 кв. км., да получи постоянно полицейско присъствие. Имаме един служител, отскоро са двама, но докато няма изнесен полицейски участък, мисля, че няма да се случи промяната”, заяви кметът на село Лозен Георги Младенов, цитиран от БГНЕС. 

Малоброен протест срещу насилието се проведе днес и до Съдебната палата в София. Протестиращите отидоха и до намиращата се в близост централа на БСП.

Пред Съдебната палата

Демонстрантите до централата на БСП

Снимки: БГНЕС

Отново масов протест имаше в с. Цалапица край Пловдив. Десетки хора от селото, от Сламболийски и от близки населени места настояват за справедливи присъди след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и за полицейски оставки, предаде Радио Пловдив. Много от протестиращите носят плакати с лика на Димитър с надписи "Справедливост", за да ги издигнат за поредна вечер. В селото полицейското присъствие е засилено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки