Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Виталий Кличко призова украинците към стачка

OFFNews 03 декември 2013 в 21:19 3560 7

Лидерът на украинската опозиционна партия УДАР Виталий Кличко призова участниците в киевските протести към национална стачка.  

“Обръщам се към всички вас: не се предавайте. Ако ние се предадем, няма да последва нищо добро“, заяви опозиционерът, цитиран от Газета.ру.

„Може да ни се наложи да стоим на площада още един ден, а може и една седмица. Ние сме длъжни да се подкрепяме един друг. Сигурен съм, че аз няма да отстъпя и ще бъда тук“, каза още Кличко на поредния антиправителствен митинг, който се провежда в центъра на Киев.

Протестите в Киев не стихват. Снимка: gazeta.ru Протестите в Киев не стихват. Снимка: gazeta.ru

 

Лидерът на УДАР подчерта, че не трябва протестиращите да се поддават на провокации и да щурмуват каквито и да е сгради. По негвите думи е необходимо мирно да се блокират правителствените учреждения и да не се дава на чиновниците да работят.  

Кличко призова протестиращите да тръгнат към президентството и да стоят там, докато държавният глава не подпише указа за оставка на премиера и не определи дата за предсрочни избори.

Над 10 000 души продължават да протестират срещу управляващите на площад „Независимост” в Киев. Протестиращите са изпълнили улиците около сградата на президентството в Киев. Досега няма информация за възникнали сблъсъци и безредици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews