Ранобудните студенти от Велико Търново организират протест

Нели Чолашка 19 ноември 2013 в 09:17 3688 12

Великотърновският университет. Снимка: Радио
Великотърновският университет. Снимка: Радио "Велико Търново"

 

Ранобудните студенти от Велико търново, които окупираха 321 зала на Великотърновския университет, организират протест срещу кабинета "Орешарски".

Протестът ще е утре - 20 ноември, пред сградата на общината в града. На 20 ноември в София ще има три протеста - митинг на КНСБ, протест на таксиметровите шофьор и на Ранобудните студенти от София, които тоново ще окупират парламента.

Ето и обръщението на студентите от Велико Търново към техните съграждани:

Уважаеми съграждани,

Във връзка с политиката, провеждана от правителството, съмнителните назначения, скандалите с народни представители, ние, Ранобудните студенти от ВТУ, организираме протест срещу кабинета “Орешарски” във Велико Търново. Той ще започне в сряда от 17:00 часа пред сградата на Общината. Искаме оставката на това правителство, което обслужва мафията, и протестите ни ще продължат докато премиерът не я подаде. Каним всички граждани да се присъединят към нас.

Излизаме да разбием мита, че “София не е България”. Искаме да покажем, че във Велико Търново също искаме оставката на Пламен Орешарски. Възмутени сме от цинизма, който показват политиците – въпреки всички скандали, с които се компрометира това правителство, то все още не се оттегля от властта. Въпреки толкова месеци протести и ясни искания, то показва, че не се интересува от народния интерес и изпраща полиция, жандармерия и спец части срещу мирни протестиращи. Искаме ясно да заявим, че не сме съгласни с това и ще го покажем.

Всички граждани са поканени! Няма да бъдат толерирани партийни агитационни материали и провокации!


Студентите окупатори на аудитория 321 във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!