Огнян Минчев: ДПС спазари 16-те милиарда срещу главата на Вучков

Ива Оприкова Последна промяна на 04 март 2015 в 14:38 17965 26

Снимка БГНЕС

"Броени дни след гласуването на рамковия заем от 16 млрд. в Народното събрание стана ясна цената, на която ДПС подкрепи законопроекта - съхраняване на водещите фигури на корпоративно-търговската мафия начело на службите за сигурност в България."

Такъв прочит на мотивите за оставката на вътрешния министър направи политологът проф. Огнян Минчев в коментар чрез Фейсбук.

Политологът е категоричен, че Вучков е постъпил достойно, като се е оттеглил.

Според него оптимистичният завършек на съобщението за оставката би звучал така:

"Битката за институциитте в България продължава..."

И, в същото време, политологът пише:

"Продължава мъртвата хватка на мафията върху българското общество и държава. На правителството ще му бъде все по-трудно да имитира "реформаторство"...

Следващата подобна криза ще направи неизбежен избора между настоящето мнозинство или "гъвкаво мнозинство" между ГЕРБ и ДПС. Вторият вариант ще вкара страната в спиралата на дългосрочна и всеобхватна криза с липса на алтернатива. Това ще се случи в условията на нарастващия брутален натиск от страна на Путиновия режим за дестабилизация на България и тласкането на страната отвъд нейните ангажименти и гаранции за сигурност и развитие в ЕС и НАТО".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2015 в 00:52

Пи4ове.Докато се карате ДПС ще си сложат Цар.Кой колко бил умен и колко вдигал на лежанка...Това "сме" българите, докато се караме кой е по-глупав ни крадът ресурсите и ни изкупуват земят.Ето испанците заловиха сумати народ за пране на пари и частни фирми докато са били на власт.Защо не става както в Испания?Защото трябва да сменим манталитета ни.Само че не и с чакарака клуб...
Колкото до Вучков той е както чаша с вода пълна до половината , има толкова знания че е прелял и лошото е че никой не вижда на къде вървим Бавно Но Сигурно.

05.03 2015 в 11:01

Victimized, може би късно те прочетох, но ако видиш... Разбрах те, и ти си от отчаяните (и с право) българи. Да ти кажа, да вярваш на политик е тай-загубената работа. Човек вярва само на своите хора. Политиците се притискат, от тях се изисква (ама принципни закони, а не назначение на шуренайката на служба), срещу тях се протестира, ама трябва да има общност от хора, които искат сходни неща - администрацията да си знае мястото, да служи на бизнеса, а той да си внася данъците и да издържа системите. Просто е. Ама да си дойдем на думата - в Русия не е така, в Европа искат да е така.

04.03 2015 в 23:38

Да живее ДПС и Доган!

04.03 2015 в 23:16

Егати значи само някой да пръдне в парламента и пак ДПС ще ви е виновно. Стига сте търсили вината в чуждия гръб малко си опрете ножа в собствения си маптачитет!

04.03 2015 в 23:15

Айде пак на хорото.Пак Дпс виновни и замесени.Тия дни излезе информация,че дпс са спрели глобалното затопляне и са виновни за миграциите на прелетните птици.....

04.03 2015 в 17:47

Какъв е тоя "брутален натиск" на Путин, който тия болни мозъци само лансират? Путин България му е през да не казвам кое. Натиск има и то очеваден и доказан само от САЩ! Как може да казваш на черното - бяло и да лъжеш най-безочливо без дори да се опиташ да се аргументираш?

04.03 2015 в 17:29

Вуйчо Ви, ще се опитам да ти го кажа баааавно, че явно за пореден път ще трябва да напиша: "четете"
Ако проследиш особено второто ми мнение, не става дума, че не е имало пазарлък и редене. Да приемем, че е имало. Прочети обаче ЗАГЛАВИЕТО на статията: "ДПС спазари 16-те милиарда срещу главата на Вучков"
Едно е да кажеш, че ДПС е спазарило оставането на Писанчев и Лазаров срещу подкрепянето на заема, а съвсем друго е да кажеш, че ДПС е спазарило главата на Вучков, за да подкрепи заема". В единия случай интереса е просто тези хора да останат там, а в другия случай не толкова те, а колкото Вучков да подаде оставка или да бъде махнат срещу подкрепата на заема. Точно такова е заглавието на темата.
А къде отиде ти. Елементарни неща, които съм написал не можеш да им схванеш смисъла, а си тръгнал да ми правиш анализи, кой, как какво и т.н.
Сега разбираш ли, ако Минчев е казал наистина това, каква глупост е изръсил.

Безумие, да няма как да я знаем, но тук става дума за заглавие на статия и изказване. Самото то не става!

04.03 2015 в 17:20

Ърнест
Не виждам смисъл от това, което пишеш. Истината такава каквато е няма как да я знаем, всичко е на базата на предположения придобити от изминали ситуации. Но едно е много ясно - в България няма политици, които да могат да се противопоставят на мафията!Всяко едно правителство без значение с каква ориентация е бива притиснато от нея, а това не води до нищо добро.

04.03 2015 в 17:10

Ърнест,ти си стъпил на вестник и гледайки пространството от това достатъчно високо за теб място,разконспирираш КОЙ кога и как и защо реди света.Кажи си не съм навътре в нещата,не им крепя атрибутите на тайните срещи,не познавам изтънчените методи на чуждите служби за влияние в политиката на държавата ни и затова съм трол за парички,но не мога да правя компетентни анализи,а камо ли да апострофирам един от най-информираните и способни аналитици-патриоти и БЪЛГАРОФИЛИ,какъвто безспорно е г-н О.Минчев.Когато осъзнаеш това, ще си по-полезен на себе си и близките ти.На нас просто няма как да повлияеш .

04.03 2015 в 16:46

А този, който е сложил минуса на мнението ми по-долу, както и тези, които тепърва ще ги слагат, да хванат да помислят малко с "умните" си главици, пък после да ме оценяват. Щото или явно не четат или ако го правят, е по диагонал, както се казва без да се влага никаква воля да се разбере написаното.
Не става дума за това, че Вучков е подал оставка защото не е съгласен тези лица да останат (сигурно е така), а за факта, че тук ДПС едва ли е замесено. Първо, поради изброените в предходното ми мнение причини и второ, което е и ПО-ВАЖНО: защото няма как ДПС да знае, че Вучков ще подаде оставката си, ако тези лица не бъдат сменени или да кажем, ако не се проведат нови конкурси за техните длъжности.....както е написано в съседната статия, касаеща оставката на Вучков и аргументите му за нея. Дори да приемем, пак повтарям, дори да приемем, че има пазарлък между ДПС и правителството, тези хора да останат на местата си, в статията си Минчев не казва това, той не говори основно само за пазарлъка подкрепяне на заема срещу оставането на тези шефове, а казва, че подкрепата на заема е срещу главата на Вучков. Ето това е пълната простотия. Пак повтарям, ДПС няма как да знае, че Вучков ще продължи да настоява за провеждане на нови конкурси за тези длъжности и няма как да знае, че при несъгласие на ББ, Вучков ще подаде оставка. А и ако има пазарлък, на ДПС какво им дреме кой ще е МВР министъра, след като техните хора, за които говорят ще са си на постовете........ако въобще са техни. Та чисто логически, твърдението на Минчев, ако са го цитирали правилно, е меко казано смешно.