Quantcast

Протестиращи нахлуха в областната управа на Варна

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2014 в 10:56 10601 16

Протестиращи нахлуха в сградата на областната управа на Варна.

Протестиращи нахлуха в сградата на областната управа на Варна.

Те са недоволни от решението на областния управител Иван Великов да отмени всички над 80 решения, взети на последното заседание на общинския съвет. Сред тях са преименуването на десетки местности, носили досега турски названия, както и намаляването на такса смет, на данъка за автомобили и туристическия данък.

Аргументът за отмяната на решенията от цялата декемврийска сесия бе, че те не са законни, защото сесията е била проведена в разрез с правилата - трябвало например да е в сряда, а не в петък.

Близо 50 души нахлуха днес в сградата на областния управител, за да поискаха оставката му. Полиция овладя ситуацията и до сблъсъци не се стигна.

Великов излезе пред протестиращите, за да говори с тях. Той заяви, че уважава мнението им, но че няма да подаде оставка.

Протестиращите изсипаха чувал с червени фесове пред кабинета на Великов. Те заявиха, че ще сезират прокуратурата за държавна измяна.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.01 2014 в 22:24

Ха, ха, ха! Това ако беше в нормална държава, тия всички да са застреляни на място!
Който го мързи да работи, ходи да протестира.

03.01 2014 в 17:44

Това с чувала с фесове е готино. Комай кандидатите за получаване на тоя подарък са много, не само там. Поначало е пълно юридическо недоразумение премислицата в закона - точно пък областния управител, който е един назначен от правителството администратор да отменя решения на изборен орган на местното самоуправление. Я да беше оспорил в съда с подобни мотиви? А пък дали е в сряда или петък заседанието, и дали председателите на комисии са били "изчели директно текста на предложеното решение" - това освен неясно упражнение по стил, са си пълни смешки с неясно съдържание, и то при положение, че не се оспорва включването на тези предложения в дневния ред и обявяването на заседанието.

03.01 2014 в 17:12

OFFNews, не може да сте чак такива лицемери!
Или пък може?
Някои, обаче, го наричат и с друга думичка: подлост!

в сегашната ви статийка:

"Аргументът за отмяната на решенията от цялата декемврийска сесия бе, че те не са законни, защото сесията е била проведена в разрез с правилата - трябвало например да е в сряда, а не в петък."


в предишната - по темата:

"анулира сесията не заради конкретно решение, а тъй като решенията са взети в разрез с Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Варна, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Председателите на комисии са изчели директно проекта на решение без преди това да се изслушат становищата на водещата комисия и/или на вносителя. Това значително ограничава прозрачността на процедурите и възможността на съветниците и гражданите да осмислят предложенията и да вземат отношение по същество. Регистрира се и фатално отклонение от нормата за провеждане на заседания, а именно - във втората сряда от месеца, без да има индикации за извънредна сесия и решение за такава от Председателския съвет, посочва областният управител."

03.01 2014 в 13:57

Нали ви казах, че Джоузеф Стиглиц ми е по-интересен от Ленин, чета го с удоволствие. Повтарям - Стиглиц, не Щирлиц.

03.01 2014 в 13:51

Ленън, много ми се иска да ти сменя профила на ленИн :-D

03.01 2014 в 13:49

Съгласен съм със "Сития" - ако имам упрек той е към автора на информацията - човек не може да се ориентира по нея в ситуацията.

03.01 2014 в 13:42

бе аз нямам против хората да си изказват мнението ама просто да видим за какво става въпрос, че не стана ясно точно за какво е джабалата

03.01 2014 в 13:38

Няколко червени тролчета бърже бърже скачат да защитават тая червена гайда Иван Великов и да вкарват протестиращите в някакви си схеми. Трудно могат да кажат нещо положително за областния, та затова скачат на хората.

03.01 2014 в 13:28

Нямаше въобще да питам за профила, ако на НГ на площад "Батенберг" група неидентифицирани субекти не бяха направили опит да представят новогодишното празненство за общонационален протест срещу правителството, приятелю NIK. Изглежда ще им стане навик, та затова любопитствам.

03.01 2014 в 13:18

Не мислите ли многоуважаеми Лен(ъ/и)н, че е важно за какво са протестирали, а не какъв е профила им. Остава да заявите и, че ако нямат организация зад гърба си, обособен лидер и ясна програма, какво се случува след изпълнение на исканията им - са нелигитимни. Давате ли си сметка в какви алогизми ви вкараха т.н. "насоки". Съвсем спряхте да мислите с това на раменете ви. А то е глава, в него трябва да има мозък, с който да извършвате мозъчна дейност, независимо от профила си и да стигате до умозаключения, без дори да сте член на партия или гражданско движение.