Протест пред МОН с Пайдушко хоро, искат народни танци в училище (видео)

Ивайло Йолчев Последна промяна на 08 февруари 2017 в 14:07 13779 1

Бивши учители и обикновени граждани се събраха под прозорците на Министерство на образованието, за да протестират срещу закриването на паралелки с народни танци. Както му е редът, те тропнаха Пайдушко хоро и ръченици в знак на съпричастност с преподавателите от 144-о училище "Народни будители" в кв. "Младост".

Куриозното беше, че липсваха организаторите на протеста. Той беше отменен в последния момент, тъй като директорът на училището се срещна с новоназначения министър на образованието проф. Николай Денков. Последният обеща да вземе мерки в рамките на един месец.

Играещите Пайдушко обаче не бяха разбрали за отмяната на протеста. Те надуваха уредбата и тропаха хора на тротоара срещу Министерски съвет. "Не знам защо организаторите ги няма. Аз съм бивша учителка по народни танци и подкрепям протеста", обясни дама пред OFFNews.

Организаторите споделиха, че отмяната на протеста е била обявена още преди няколко дни. Те обаче са готови да излязат на стачка след месец, когато изтича срокът, даден от служебния министър. Освен учители хора и ръченици тогава ще покажат учениците и техните родители. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7728

1

KumaLisa

08.02 2017 в 16:17

Разбирам ги. И аз искам цел живот да преподавам две напред, една назад.