ПП и ДБ с призив за протест: Днес е денят, в който демократичният вот ще бъде подменен

Протестът започва в 18:30 ч. пред сградата на НС

Йорданка Веселинова 01 декември 2022 в 14:09 3819 7

Архив

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Кирил Петков и Христо Иванов

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" призоваха за масови протести тази вечер. Поводът е решението на ГЕРБ, ДПС и БСП днес окончателно да пренапишат Изборния кодекс.

"Хартиената коалицията реши, че днес е денят, в който ще прoкара хартиената бюлетина. Днес е денят, в която демократичният вот ще бъде подменен. Днес е денят, в който отваряме отново вратата за 15% невалидни бюлетини. Днес е денят, в който изкривяването на демократичния вот кара цялата система да работи корупционно - от изкривени избори, откраднат вот, откраднати данъци, до пари и бюлетини в чували", каза Кирил Петков на съвместен брифинг на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в парламента. 

Той призова за подкрепа от гражданите и апелира да излязат на протест пред сградата на Народното събрание. Петков даде заявка, че ПП и ДБ ще се борят до последно.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов също призова за подкрепа и заяви: "Денят е днес!"

Ген. Атанас Атанасов е на мнение, че ГЕРБ, БСП и ДПС използват всички средства в "тази игра", включително и Световното по футбол. По думите му коалиция хартиена бюлетина разчита на това, че гражданите ще гледат футбол и няма да защитят правата си.

Асен Василев даде заявка, че групите на ПП и ДБ ще направят всичко възможно, за да спрат кражбата на вота.

Протестът започва в 18:30 ч. пред сградата на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

15

IvoIvo

02.12 2022 в 13:09

Нанапротестираха се значи тези :)

3767

14

Име на профила

01.12 2022 в 20:46

escrin недей така, че я вкарваш на четвърти километър сашка, ама понеже тя е безработна ако изключим рублите - аз и ти ще ѝ плащаме лечението :-)

936

8

escrin

01.12 2022 в 16:39

ДБилСи, че 10-15 е много по-добре от един - за тебе става дума. Сложили го сам на смяна в един от най-антируските сайтове в България завалията, да драпа за Путю и за общаците му в България. Бичиш по 24-часа, почивка нямаш, пишеш тук в 3 часа през ноща, не си се къпал от един месец, стоиш гладен, миришеш на боклук, тъпчеш се с енергийни напитки, бъркаш думи, не знаеш правопис, абе кво да ти обяснявам, виж си коментарите :)

75

6

230 млрд баксов

01.12 2022 в 16:11

Решава се съдбата на България за следващите 15 години!
Коалицията КУПЕН ЦИГАНСКИ ВОТ
иска да открадне изборите!!!
Те се страхуват единствено от хората на площада!!!

П Р О Т Е С Т ! ! !