ПОЛИЦИЯТА ЕВАКУИРА ДЕПУТАТИТЕ

OFFNews 26 юни 2013 в 11:49 10084 18

Протестът пред парламента, ден 13. Снимка: Асен Генов
Протестът пред парламента, ден 13. Снимка: Асен Генов

Около 11:45 ч полицаите започнаха да товарят депутатите в служебни коли, които потеглят с висока скорост.

Една от тях, в която бе народният представител от БСП Димчо Михалевски, бе улучена от яйце. Преди това към Михалевски полетяха и бутилки минерална вода, когато той се показа на входа на Народното събрание.

Органите на реда евакуират народните представители с кордон.

Oт НС вече излезе и Георги Кадиев, а в момента (към 12:00 ч) мястото около страничния вход откъм БАН бе разчиатено и подготвено за евакуация на депутатите от КБ. Все още в НС е и лидерът на БСП Сергей Станишев. Протестиращите бяха изтикани в посока катедралния храм "Св. Александър Невски". На задния вход на парламента има над 100 полицаи.

Малко по-рано протестиращите препречиха пътя на служебен Мерцедес на парламента мислейки, че вътре има депутат/и. Едва след като шофьорът отвори всички прозорци и се видя, че автомобилът е празен, му бе даден път.

Около 12:16 ч полицаи евакуираха Йордан Цонев от ДПС. Той бе силно освиркан от хората навън. Викове “Уууу” и “Долу ДПС” се чуват от протестиращите, които тичат след него, хвърчат бутилки. Десетки полицаи го пазят с щитове, с телата си и с разперени над главата му ръце в малката уличка откъм Италианското посолство. Тя е заградена с бариера и протестиращите трудно могат да достигнат до него. Въпреки щитовете депутатът бе уцелен с хвърлени предмети. В крайна сметка полицаите успяват да го качат в автомобил, който потегля.

Минути преди 13 ч от сградата бе изведен и лидерът на БСП Сергей Станишев. По него полетяха ролки тоалетна хартия.

Евакуацията на народните представители продължава по същата схема - излизат по един или двама, като охрана ги съпровожда със служебни коли до личните им автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!