Орешарски преглътна виковете "Оставка", за да излезе поне веднъж от главен вход

Елица Мартинова 14 ноември 2013 в 09:42 11995 22

Протестиращи студенти пред хотел
Протестиращи студенти пред хотел "Шератон". Снимка: OFFNews

 

 

Премиерът Пламен Орешарски стоически изтърпя скандиранията "Оставка" и подигравателното "А Пацо дава оставка", за да излезе поне веднъж от централен, а не да бяга през задни входове.

Преди минути той напусна "Шератон", където десетки протестиращи и още повече полицаи чакаха министър председателя. Орешарски бе в хотела, за да открие Българския икономически форум.

Пред хотела имаше около 50 демонстранти, които са се разделили на две групи. Едната от групите скандираше "Оставка", а другата - "Веднага". Полицаите - повече от демонстрантите - бяха завардили входа, да не допуснат съприкосновение между Орешарски и "народната любов".

 Малко по-рано, в очакване на Орешарски, протестиращите изпяха пред "Шератон" химна на България.

В района има полиция, но служителите на реда стоят встрани, за да не блокират входа за официалните гости на Форума, които вече пристигат.

Част от протестиращите скандират срещу полицаите "малки сте" и коментират иронично, че се чувстват в безопасност, след като в района има толкова много полицаи.

OFFNews припомня, че на 10 октомври министър-председателят отново бе причакван от демонстранти пред "Шератон", но успя да се измъкне през задния вход.

Малко по-късно пред хотела се присъедини и група от 20-ина души, които дойдоха, за да изразят подкрепата си към премиера. На въпрос на репортер на OFFNews спонтанно ли са дошли, един от младежите отговори: "Много въпроси задаваш".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!