Станишев и Местан в декларации: Битите са ултраси, организирани от ГЕРБ

Нели Чолашка 13 ноември 2013 в 11:49 3985 15

Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС

 

Битите от полицията на вчерашния протест са ултраси, организирани от ГЕРБ. Това обявиха в декларации лидерите на управляващите БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан в началото на днешното заседание на парламента.

Те изчакаха Цвета Караянчева да прочете декларацията на ГЕРБ и поискаха техните декларации да бъдат излъчени на живо по БНТ и БНР.

"Не ДПС изнасилва старата дама БСП, а бизнес паркът обрича гражданите на политическа извратеност", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан от трибуната на парламента. Той разви и друга любима на властта теза, че зад протестите стои кръгът "Капитал".

"Обръчите не са на Доган  и на ДПС, а са офшорките, които купуват имоти на първия мъж в републиката (визира президентът Росен Плевнелиев).

Прането на парите не е поверено задължително на първата жена на бившия пръв сред министрите, а удовлетворява банкерския напън на дамата на сърцето от тъмните времена, която финансира политическите транзакции към "България може", разви тезата си Местан.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още дължи отговори за ЧЕЗ, Пашата и Каратиста.

Борисов има да отговаря и понеже го е страх да отговаря, бърза да свали правителството на Орешарски.

За какъв морал става въпрос – за този, който свърза в едно Славчо Христов и Цветелина Бориславова, за морала на капитаните на "Капитал", които купуват имоти в Халкидики и търгуват доверието на бедните пенсионери срещу юмрука който слага вериги на Алма матер", обяви още Местан от трибуната.

Той уточни, че подаръците на Ахмед Доган за момчето от Банкя свършили с генераллейтенантските му пагони.

По-късно в изказване в кулоарите на парламента Бойко Борисов уточни, че на него пагоните му са дадени от президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, а сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров е получил 4 генералски звезди само за месец.

„Бяха докарани организирани ултраси с една цел – да щурмуват сградата на парламента.

Трябва да се сложи разграничителна линия между правото на демократичен процес на всеки гражданин. Това се случва, благодарение на промяната от 12 май тази година. В чий интерес е всичко това? За кого се прави.

„Отговорът е очевиден за голяма част от гражданите. Те са в опозиция, но логиката, мотивацията на г-н Борисов и неговото обкръжение са ясни и деструктивни – „ако тази държава не е моя, ще я срина всеки ден”. Това е закономерно поведение за партия ГЕРБ”, обяви Сергей Станишев в реч преди Местан.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!