Орешарски не дойде на лекция в УНСС, студенти опитаха да окупират залата

Вероника Шербанова 02 ноември 2013 в 12:34 6785 12

Пламен Орешарски
Пламен Орешарски

 

Студенти опитаха да окупират аудитория 3006 в Университета за национално и световно стопанство, в която премиерът Пламен Орешарски трябваше да изнесе лекция.

Студенти от УНСС и от Софийския университет чакаха Орешарски пред залата, в която той трябваше да изнесе първата си лекция по инвестиции за тази година. Залата беше препълнена със студенти, дошли за лекцията на премиера. Той обаче не се яви за лекцията си.

Показахме недоволството си към Пламен Орешарски, защото той е вписан като преподавател, но не изпълнява своите задължения. Вместо него лекцията ще изнесе друг преподавател. Обясниха, че имал неотложни ангажименти и затова нямало да дойде, заявиха студентите пред bTV.

Ако хиляди застанат денонощно да блокират парламента, тогава просто няма начин това правителство да не падне, посочи Ивайло Динев, който е един от студентите, окупирали Софийския университет.

В момента в УНСС е окупирана зала 2006. Преди дни на среща с „окупаторите“ ректорът на университета проф. Стати Статев отсече: „Като не ви харесва в България – емигрирайте, но не пречете на колегите си“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!