Местан на кафе с протестиращи в разговор за съдебната реформа

Николаос Цитиридис 23 юли 2015 в 12:42 6029 7

Снимка Антоанета Цонева

Председателят на ДПС Лютви Местан се срещна протестиращи от инициативата "Правосъдие за всеки" и "Протестна мрежа" и разговаряха за съдебната реформа. 

За разговора между Местан и демонстрантите ни разказа Деян Василев "Правосъдие за всеки". 

По негови думи разговорът е бил спокоен и конструктивен. Някои от въпросите обаче Местан уклончиво пропунал, като темите за КТБ и Христо Бисеров. 

Срещата се е състояла в кафенето до парламента, като Местан е отишъл по друг повод в заведението. Протестиращите поканили лидера на ДПС, като той им откликнал и се присъединил на масата с тримата си гардове. 

Председателят на ДПС е представил тяхната версия за съдебна реформа, срещу която тези дни има множество протести и контрапротести. 

По думите на Местан той и партията му никога не са били "за" или "против" тайното гласуване във ВСС, за което се смята, че е крайъгълен камък в част от преговорите и новите предложения.

"Прави се опит за размиване на съдебната реформа. Ако тя бъде приета на първо четене утре, то до второ четене ще се правят опити тя да бъде бламирана. Но при такъв случай, нашите протести ще продължават и занапред", коментира Деян Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови