Местан на кафе с протестиращи в разговор за съдебната реформа

Николаос Цитиридис Последна промяна на 23 юли 2015 в 12:42 5399 7

Снимка Антоанета Цонева

Председателят на ДПС Лютви Местан се срещна протестиращи от инициативата "Правосъдие за всеки" и "Протестна мрежа" и разговаряха за съдебната реформа. 

За разговора между Местан и демонстрантите ни разказа Деян Василев "Правосъдие за всеки". 

По негови думи разговорът е бил спокоен и конструктивен. Някои от въпросите обаче Местан уклончиво пропунал, като темите за КТБ и Христо Бисеров. 

Срещата се е състояла в кафенето до парламента, като Местан е отишъл по друг повод в заведението. Протестиращите поканили лидера на ДПС, като той им откликнал и се присъединил на масата с тримата си гардове. 

Председателят на ДПС е представил тяхната версия за съдебна реформа, срещу която тези дни има множество протести и контрапротести. 

По думите на Местан той и партията му никога не са били "за" или "против" тайното гласуване във ВСС, за което се смята, че е крайъгълен камък в част от преговорите и новите предложения.

"Прави се опит за размиване на съдебната реформа. Ако тя бъде приета на първо четене утре, то до второ четене ще се правят опити тя да бъде бламирана. Но при такъв случай, нашите протести ще продължават и занапред", коментира Деян Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2015 в 14:38

Не знам точно какво ви е разправил Василев, но бих искал да чета доводите на г-н Местан в статията, а не коментар като "...той им откликнал и се присъединил на масата с тримата си гардове...". НСО определя как и с колко гарда да охранява политиците. До колкото знам охраняваните нямат "глас" да определят тези неща. Уважаеми журналисти, отразявайте важните неща, а не кой с колко гарда се разхожда.

23.07 2015 в 14:08

радан през 15 мин ходел до стаята на дпс. журналистите в НС го бъзикали вече, че е крайно време местан да му издаде членска карта на партията.
Рамадан Кънчоолу.

Този лайнар щеше да "ИЗЧЕГЪРТА" дпс от властта, щеше да "ИЗХВЪРЛИ" дпс от политиката!
Точно този лайнар, дето сега подтичква като ебана кадъна след местан и се оставя да го бъзикат "Този път баклава няма, хващайте се за работа".

Рамадан Кънгоолу.

23.07 2015 в 13:42

Те не се интересуват от акъл. За тях е важно само да им наливат пари.

Професионалните протестъри от платена мрежа поканили Местан на кафе!
Това и в НЕ!Новините не си представях, че ще го прочета.
Изядоха хляба на Самуил тия платени подлоги.

23.07 2015 в 13:32

Дано г-н Местан е налял малко акъл на тези протестиращи!

23.07 2015 в 13:23

След като "Протестна Мрежа" вече официално са подопечни на ДПС, катарзисираха ли другарите Асен-Карчо Генов и Антоанета "Акли" Цонева от цигани в турци и ще бъде ли предложен за сертифициране в категория "халал" домашния им шопар - другаря Константин Павлов - Комитата?

23.07 2015 в 13:14

Секретарката на сопола се пиари при всякакви поводи, но на нея такива срещи не й влияят. Тя изпълнява инструкции, както навремето Орешарски.

23.07 2015 в 13:04


С Г О Д И Х М Е...СЕ:):):)