Quantcast

Френският посланик: Искате коментар за протеста, а критикувате, че се намесваме

Вероника Шербанова Последна промяна на 05 декември 2013 в 14:07 2181 14

Посланикът на Франция в София Ксавие Лапейр дьо Кабан
Посланикът на Франция в София Ксавие Лапейр дьо Кабан

 

Искате от посланиците коментар относно протестите и ситуацията в България, за да може след това да ги критикувате, че се намесват. Това заяви посланикът на Франция в София Н. Пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан.

Изявлението на Дьо Кабан беше в отговор на въпрос по време на публична лекция за разширяването на Европейския съюз, организирана от Атлантическият клуб в България.

Ситуацията в България е много интересна и заслужава да й се обърне внимание, но тази тема е встрани от тази, по която разговаряме днес, каза френският посланик.

Аз съм само от два месеца в България и затова ще си запазя правото да не коментирам засега, допълни той.

По повод ситуацията в Украйна Дьо Кабан посочи, че е недопустимо една сила да пречи на украинския народ да вземе решението за себе си. Като виждам каква е позицията на украинския народ по въпроса, мога да кажа, че това наистина е така, уточни посланикът.

Ксавие Лапейр дьо Кабан коментира и въпроса за опасенията за социален туризъм на граждани на България и Румъния след падането на трудовите ограничения от 2014 г.

Солидарността, която дължим на един българин, не е различна на солидарността, която дължим на всеки друг. Но не е лесно да сме солидарни с някого, с когото не можем да се разберем, независимо дали е защото говорим на различни езици или поради други причини. Според Франция борбата срещу злоупотребата със социални помощи не трябва да нарушава свободното движение. За това има други механизми, категоричен е Дьо Кабан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.12 2013 в 02:04

Не, ти остави на мира България, взимай цялото си семейство, тъпата ди баба и дядо, майка си, и заминавай за Русия, Узбекистан. За още по-екзотично място на твоята баба, лелината ти и чичо ти препоръчвам Сев. Корея, мое некоя заблудена измършавяла там дори да ти върже....но не мисля, че и те са толлова прости като теб и майка ти...

06.12 2013 в 13:48

Тъй тъй! Всичко против партията и режимчето - ДОЛУ!

Гадни империалисти! Ще ми изразяват мнението си! АМАХА!

06.12 2013 в 08:47

шушенце, то това е очевиден факт. какво се обиждаш? че си тъп, тъп си си..

05.12 2013 в 18:26

Професор Насирански, винаги съм казвал че си достоен за Академик, но да ти споделя една военна тайна, след 01.01.2014 всичкото сиган ще отпраши я за Германия я за Франция, и чистота в София ще остане без кадри та искрената ми молба е да се притечеш на помощ на Софето, щото ще зарине в лайна от цървулите които налазиха София.

п.п. Цървул не е селянин а диагноза, може да се е родил на паветата, пак си е цървул, може да се е родил човек на село и да е гражданин на Света.

05.12 2013 в 17:18

Отишъл ганьо при Деница за помощ:
– Помоги, захванал съм да пиша много важно есе „Ролята на „свирката“ за социализацията на коалиционните партньори от БСП и ДПС“. Волен ми го възложи. Да земем едни пари, казва, като за последно, щото щели да му резнат средното пръстче, на което седи Станишефко. Намерили са си друго пръстче, по-безобидно,и почти за без пари, на гербажията Георги Марков. Е, дали некой лев на прокуратурата, ма не много, нали са им техни хора. Волен рече, че и него така го отървали навремето за краден фотоапарат и по-късно с белязани, некакви смешни 1000 лева. Ма, не ми се получава часта за Рискове при сексуалния, пардон, социалния контакт с масовата електорална единица на ДПС и БСП. Как и да го въртя, не става описанието на тази картинка: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576635_10202514840014171_1228955957_n.jpg
Ти, такова, нали имаш опит, голем при това. Как да го направя, че да звучи... с патос и... професионално, и двете-професионално и с патос. Почна ли да пиша, и... ми се гади. Минах се, да знаеш, рекох си: щом цвета на панталоните му е несъмнено син и има злато, ще да е по-чист. Пък то, мани, мани...
Пък Деница му рекла:
– Аз чак такъв опит немам, що не питаш Дудука, той сега на всекакви духа, нали е без цензура. Сподели с него, и джурналист беше, няма начин да не ти помогне, па като му кажеш и за парите, той на теб ще духа, не ти на него. Ма, ще се разберете. Върви.

(Заб. На снимката Михаил Георгиев (а.к.а. майстор,професор, акад. Балкански и Византиец, вече и като чичко Фелацето или щастливия атакист- по циганските махали) – майстор Фелацио (прякор от младежките му години) минава покрай обслужен преди малко от него коалиционен партньор, който обаче се прави на ударен, понеже, защото, естествено... познахте- не си е платил за свирката на майстора от АТАКА.)

05.12 2013 в 16:18

Ти освен да обиждаш друго изобщо можеш ли? Май не.

05.12 2013 в 16:15

Ку-куу :)

05.12 2013 в 16:14

Колко си тъп само :)

05.12 2013 в 16:09

Тука вече само тролове ли могат да пишат?

05.12 2013 в 15:59

Па кой ги пита изобщо бе? Никой не ги пита нищо. Не им искаме нито меда, нито жилото. Абе нищо не искаме от тия западняци, освен да ни оставят на мира. Да си зимат Веолия и да се махат. Най-много за благодарност да им пратиме още цигани. Тия друго и не заслужават.