ВМРО се разгневи от условните присъди за биячите от Войводиново

OFFNews Последна промяна на 04 април 2019 в 14:29 1877 0

Преди минути стана ясно, че двамата цигани от Войводиново, които пребиха почти до смърт военнослужещия Валентин Димов на Богоявление, са получили условна присъда за деянията си. Това е гавра и обида, защото циганите, нападнали командоса, получават смешни присъди заради това, че са подписали споразумение с прокуратурата, което съдът взима под внимание, заявяват от ВМРО в партийна позиция. 

Според националистите сме свидетели на "безпардонна наглост, защото двамата представители на циганския етнос са осъдени на пробация и ще се приберат вкъщи. И какво излиза – пребиваш жестоко някого и след два месеца си у дома?" 

От ВМРО припомнят, че вицепремиерът Каракачанов след този брутален случай е обявил концепцията си "за справяне с циганския проблем".

По всичко личи, че нуждата от приемане на нови законодателни промени и концепцията, която от ВМРО изготвихме, е налице. С днешните условни присъди на извергите от Войводиново се затвърди тезата на ВМРО, че трябва да се премахне възможността след подобни деяния, да е съществува вариантът за условна присъда, заявяват още от партията.

Воеводите споделят и мнение от фейсбук на депутата си Александър Сиди:

"По принцип съдебните решения не се коментират, те се изпълняват. Но днешното решение ме изненада. Двама изверга пребиват почти до смърт един български военнослужещ, защото могат. Защото така. Без причина. Просто защото всичко човешко им липсва. С ритници в главата. С думите „остави ме да го убия“. Животински. И срещу това получават условна присъда. Ще се приберат в незаконния си коптор и ще чакат следващата си жертва. Попаднала случайно на кръвожадния им инстинкт. Именно след този случай председателят на ВМРО Красимир Каракачанов написа Концепцията за справяне с циганизацията. И тя ТРЯБВА да бъде приета. Наказателният кодекс трябва да спре възможността да се дават условни присъди за такива престъпления. Извършени от нечовешка злоба и с особена дързост! Ние от ВМРО вече сме готови с такива поправки. И ще настояваме да бъдат приети. Защото българските граждани искат възмездие за тези двамата! И ще получат!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови