Вицето Дончев пратил тайни клиенти на чиновници

OFFNews 19 юни 2019 в 13:08 4834 0

Снимка Архив

Тайни клиенти пратил вицепремиерът Томислав Дончев след сигнали за проблеми при обслужването на гражданите и бизнеса в 13 централни и местни администрации, съобщиха от "Дондуков" 1. 

В обхвата на наблюдението са включени 15 конкретни услуги, по които са предвидени мерки за намаляване на регулаторната тежест. Представените доклади след проверката показват, че на много места все още не са изпълнени законови задължения на администрацията, не са променени процедурите и образците на документите и не са приложени приетите облекчения за гражданите и бизнеса. 

“Вчера изпратих писма до проверените администрации, в които им давам срок до един месец за да отстранят всички констатирани проблеми и да ми докладват какво е свършено. Предстоят нови проверки“, заяви заместник министър- председателят Томислав Дончев. 

Повече детайли от наблюденията ще бъдат представени на конференция утре в сградата на МС. Фокусът е върху често предоставяни услуги, за които в решенията на правителството са предвидени действия за намаляване на административната тежест – издаване на шофьорско свидетелство, винетни стикери, отпускане на еднократна помощ при раждане на дете, издаване на картографски и кадастрални скици, удостоверения за характеристиката на земеделската земя, на виза за проектиране, заверка с APOSTILLE на документи, издадени от кметове и общински администрации.

Проектът „По-високо качество на административното обслужване чрез въвеждане на по-високи стандарти и подобряване на системата за обратна връзка от потребителите“ BG05SFOP001-2.007-0001 се финансира по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови