Вицепрезидентът за изтеклия запис: Има заговор срещу българската държавност

OFFNews 27 май 2023 в 19:49 2531 8

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС

Илияна Йотова

Държавността се руши по безпрецедентен начин, заяви пред БТА вицепрезидентът Илияна Йотова по повод записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната". Записът беше разпространен вчера от депутата отцепник от ПП-ДБ Радостин Василев.

Какво означава да обсъждаш по този безпардонен начин президентската институция? Какво означа да уволниш законно или незаконно с кървави подписи на министри отсега? Жалко е, една седмица живяхме с този труден политически компромис за ротационно правителство. Оказа се, че това е само фасадата, зад която са се скрили истинските намерения, коментира Илияна Йотова.

От всичко това, което чух, в мен остава тягостното впечатление, че се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива – във вътрешнополитически план и във външен, заяви Йотова.

По думите й по безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици. „Нищо добро не чака България. Познавам добре европейските нрави и подобен опит да бъдат дискредитирани тези институции, включително със заобикаляне на собствените ни европейски правила и закони, няма как да бъде неотбелязано“, смята Йотова.

Василев в изтеклия запис: Радев подготвя прокремълска партия с помощта на Гешев

Радев е тръгнал да си пазарува кметовете на ГЕРБ един по един, заявява Асен Василев в записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната"

Радев си е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка - Копринков. И с едната ръка ги подкупва, с другата ръка ги заплашва (кметовете - б.р.). Това нещо в момента се случва на абсолютно всички ГЕРБерски кметове. Това, което ще се случи, е че вместо да имаме ГЕРБ - 25%, ще имаме ГЕРБ - 15% и 10% прокремълска партия на Радев с местните кметове, казва Асен Василев.

Ако Радев държи и полицията в този момент, това ще направи нещата драматично по-лоши за ГЕРБ. Те искат сравнително честни избори и знаят, че нашата полиция ще направи сравнително честни избори. Ако Радев прави избори, той ще ги направи нечестни в посока Радев, констатира съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Кога Радев ще връчи втория мандат?

Много стриктно президентът Румен Радев спазва конституционната процедура – кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия, заяви днес Илияна Йотова.

Задавам реторичния въпрос – кой се страхува от това, че мандатът не беше даден първите 24 часа, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1050

8

пророк Данаил

28.05 2023 в 10:37

Ако под българска държавност разбирате проруския президент, ДА. Но Българскита държавност не се защитава или представя от Настоящия НИ президент, така че най-правилно е да кажете - Има заговор срещу Про Руско Путинските държавнИЦИ в Република България

1000

7

foreigner66

28.05 2023 в 01:12

Г-жо вицепрезидент, държавност в българия няма от десетилетия,та няма какво да се заплашва. :)) Има ли нещо, което да е както трябва въобще, за да личи,че има държавност, като започнем от основите до горе. Останаха само завещаните от ДС кирливи ризи и това е.

12078

6

edin slep

28.05 2023 в 00:51

Не че ГЕРБ са ми симпатични, но като ги натиснаха, ако има правителство на коалицията с тях - ще има и оръжие за украинците, а и ще обърнем гръб на Рашистан. Остане ли да управлява Радев - ще влезем в съюз със Северна Азия.

788

5

jorj

27.05 2023 в 23:37

Тази се смята за държавността и заедно с Предателя си подготвят самопреврат, за да баламосват целокупния български народ!!!!! В момента българските политици играят пиесата на болшой театър, с режисьор путьо кремълски :Как се каляваше България без правителство!!! В главната роля Предателя румен радев.

9347

4

Анализи

27.05 2023 в 22:11

Когато тази другарка защищаваше Луканов по лукановата зима къде беше държавността. Когато защищаваше Виденов когато ограбиха парите на хората чрез фалитите на банките къде беше държавността. Айде малко по-леко помним.

924

3

Diogen

27.05 2023 в 21:25

Точно от устата на тази мухла не очаквах да говори за държавност. Двамата с гнусния и бос от дълго време я разграждат тази държавност. Трябва действително да ги пометат с голямата метла, за да тръгне България.

865

1

Constanza

27.05 2023 в 20:41

Как от този запис направи такъв извод, не можах да разбера.