''Вие представяте ли си какво би станало, ако свалим натовски самолет?''

Ружа Райчева 30 август 2021 в 19:03 24616 12

Снимка bTV

Малшанс е, че точно в момента, когато облакът е почнал да сипе градушката, се е наложило да спре ракетното обстрелване заради пристигащ от Германия военен транспортен самолет - за съвместно учение с НАТО, заяви служебният министър на земеделието Христо Бозуков пред бТВ.

„Тъй като е минавал отгоре, самолетът е подал сигнал до координационния център на въздушното пространство. Вие представяте ли си какво би станало, ако свалим натовски самолет?“, попита министър Бозуков.

По думите му когато е можело да се обстрелва пак, сериозните щети вече са били налице.

По-рано днес засегнати от градушките земеделски производители блокираха пътя между пловдивските села Калояново и Ръжево Конаре. Министърът на земеделието посети демонстрантите и им обеща, че ще получат възможно най-големи обезщетения, което убеди протестиращите да прекратят блокадата. 

В интервюто си пред бТВ Христо Бозуков уточни, че няма механизми, които да осигурят 100% обезщетение за земеделците:

„Дори държавната помощ при 100% унищожение се изплаща на 80%. Комисии ще анализират на терен какви са щетите. Всеки земеделски производител, който е подал заявление в земеделските служби, ще получи разчет на база на анализа им.“

Министърът на земеделието каза още, че ако работниците са наети на договор, евентуално биха могли да бъдат обезщетени, но не от министерството, а от работодателя им.

„Посъветвах хората от региона в най-кратък срок да подадат заявление за обследване на щетите", добави той.

Христо Бозуков очаква през следващите дни да се разбере размерът на щетите.

„Трудно е да се определи точно, но става дума за щети на около 4000 декара и вероятно са за милиони“, констатира министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

12

Стефан

05.09 2021 в 23:05

Може и да го, зависи от много неща.
Идиотията е изцяло на РВД-то. В което някой слабоумен буквоядец на смяна, е решил че трябва да забрани противодействието на много опасно метеорологично явление, като спре ракетите. Видимо, за да може самолета да премине през същото явление, което обикновенно е смъртоносно за самолета.
Във всеки случай, взелият това решение, трябва да бъде изгонен от авиацията завинаги, и да бъде осъден за всичките щети.

2025

11

Diddimitrov

03.09 2021 в 12:25

E тоя ВОЕНЕН натовски самолет ако една противоградна ракета го свали най добре да закриваме всичко.

23293

8

Стефан

31.08 2021 в 08:18

Един транспортен самолет на нато, донася на България повече щети, отколкото сигурно ще успее дивизия руски бомбардировачи.

23293

4

Стефан

30.08 2021 в 21:36

Не. Но си представяме какво би станало, ако с тая работа се занимаваха вменяеми хора.
Можеше да пратите самолета на резервното летище. Можеше да го задържите във въздуха някъде настрани. Можеше да оставите ракетите да стрелят своите десетина минути, и без това им трябват толкова, а не да им забраните, докато тоя шибан натовски таралясник е бил оне някъде над Румъния, или изобщо над Полша, а не над Пловдив.
Идиоти.
 
X

Елена, която върна наградата