Василев: Инвеститори ни питат няма ли да ги рекетираме и да им изберем подизпълнител

Ружа Райчева 10 февруари 2022 в 13:34 1440 0

Снимка Архив

Към момента виждаме изключително засилен интерес от външни инвеститори. Те идват и ни питат само един въпрос: „Нали вие няма да ни рекетирате и да ни кажете кой е подизпълнител!“

Това заяви финансовият министър Асен Василев по време на обсъждането на държавния бюджет за 2022 г. в Народното събрание. Думите му бяха отговор на подхвърлен от пленарната зала въпрос от бившия вицепремиер по еврофондовете Томислав Дончев (ГЕРБ) за потенциални чуждестранни инвеститори. 

"Ние, г-н Дончев, нямаме никакво желание да кажем кой да им е счетоводител или архитект, за да им минат проектите. Инвеститорите са много щастливи и казват: „Това ни се случва за пръв път в България!“, каза финансовият министър.

По думите му тези инвестиции ще имат нужната икономическа възвръщаемост. 

Томислав Дончев поиска думата и отговори на Василев, че по време на работата си в предишните правителства е работил "не с десетки, а със стотици инвеститори". 

"Резултатите - фабрики, мощности в различни краища на България. И много интересно, никога не са ме питали нещата, които споменахте. Питали са ме за особености на Закона за устройството на територията, за бързото осъществяване на инвестициите. Мен ме безпокои защо Вас ви питат такива неща, за комисионни, адвокати, за главни архитекти... много ме безпокои", каза Томислав Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!