Върви се към предсрочни избори, прогнозира Корнелия Нинова

Лидерът на левицата посочи 26 март за дата на вота

OFFNews 29 ноември 2016 в 13:40 4780 0

Върви се към предсрочни избори, прогнозира Корнелия Нинова

По-скоро се върви към предсрочни избори. Това прогнозира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че партията ѝ няма да подкрепи ново правителство в рамките на действащото Народно събрание. 

Ако ни бъде връчен мандат, ще го вънем веднага. Ако трета политическа сила направи опит за правителство, ние оставаме в опозиция в рамките на този парламент. Тя не уточни, дали ГЕРБ са казали, че ще подкрепят правителство на ПФ или РБ.

Според Нинова ресурсът на парламента е изчерпан и трябва да бъдат проведени предсрочни избори.

Лидерът на БСП призова промените в Изборното законодателство да не бъдат приемани „на коляно“. „Такива сериозни промени в избирателната система не трябва да се правят толкова бързо, трябва да се обсъдят, защото промяната е твърде сериозна, за да с прави на коляно“, каза тя и поясни, че партията ѝ има готовност да внесе предложение за въвеждане на смесена избирателна система с мажоритарен елемент.

Нинова каза, че е поставила пред правителството въпроса с миграционния натиск и приетият от кабинета на 10 ноември 2015 година план с мерки за действие. Социалистите ще искат в парламента да бъде внесен отчет за свършеното до момента.

Корнелия Нинова отговори и на обвиненията, че Румен Радев не е присъствал на КСНС и така е избягал от отговорност. Тя обясни, че новоизбраният президент все още не е встъпил в длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews